Trafikplanerare till Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Upplands Väsby befinner sig i ett starkt expansivt skede. På kontoret drivs för närvarande flera större projekt. Trafikfrågan är av stort intresse för såväl våra politiker som våra invånare. Nu söker vi dig som vill vara med i detta expansiva skede och få möjlighet att bidra med din expertis inom området.

Om oss och tjänsten

Som trafikplanerare kommer du att tillhöra ett samhällsbyggnadskontor som har ett samlat ansvar för hela samhällsplaneringsuppdraget - från strategisk översiktlig planering till genomförande och drift. Du tillhör den strategiska planeringsgruppen på Enheten för samhällsplanering och exploatering inom Kontoret för samhällsbyggnad. Du arbetar i väl utvecklade samarbetsformer med övriga kompetenser inom kommunen, och i nära samarbete med enhetens planarkitekter, kontorets trafikingenjörer och projektledare för genomförandeprojekt. Trafikplaneringsuppdraget i kommunen innefattar både en strategisk och en genomförandeinriktad funktion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Framtagande och utveckling av strategiska dokument och utredningar inom trafik och infrastruktur som trafikstrategi, trafikplan och prognoser
  • Driva och hantera trafikfrågor i kommunens samtliga planeringsuppdrag.
    Ansvara för att behandla, samordna och bereda trafikärenden, motioner och remissyttranden inför beslut i kommunstyrelsen
  • Samverkan av mellankommunala frågor avseende trafikplanering
  • Samverkan med länsstyrelsen, trafikverket, trafikförvaltningen och tillväxt- och regionplaneförvaltningen (TRF) om trafikplaneringsfrågor
  • Ansvara för kontakt och samverkan med olika trafikhuvudmän och trafikoperatörer, service till allmänheten samt omvärldsbevakning och information.
  • Ansvara för trafikplaneringens stöd till den tekniska genomförandesidan vid planering av beslutade trafikåtgärder samt framtagande och utveckling av investeringsplan som en konsekvens av trafikplanen.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har civilingenjörs- eller samhällsplaneringsexamen med trafikinriktning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har något års erfarenhet av arbetsuppgifter enligt beskrivning och du vill arbeta med trafikplanering från strategisk planering till genomförande. B-körkort är ett krav.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av gatuutformning och tidigare arbetat med trafikprognoser samt enklare samhällsekonomiska kalkyler.  Om du har erfarenhet av offentlig förvaltning och i synnerhet kommunal erfarenhet ser vi det som meriterande.

Personliga egenskaper: Du har lätt för att samarbeta och har en god förmåga att på ett pedagogiskt sätt uttrycka dig i tal, skrift och bild på svenska. Du trivs med att göra analyser och du är skicklig när det gäller att bedöma frågor från ett helhetsperspektiv. Du har också lätt för att smälta in i kontorets anda av engagemang, kreativitet, samarbete och gott kamratskap. Att du är lyhördhet och har en förmåga att ge och ta konstruktiv kritik värdesätts. För att lyckas och för att trivas i rollen är det viktigt att du trivs i kontakten och servicen utåt gentemot kommunmedborgaren. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek, för att ansöka till tjänsten följ länken nedan:

Till Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Trafikplanerare, transportföretag Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Indiviudell lönesättning

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

396224

Sista ansökningsdag

2021-04-30

Kontakt

Maria von Sterneck ,073 70 771 70

Senast uppdaterad: 6 april 2021