Enhetschef till ekonomiskt bistånd och beroendeenheten i Upplands Väsby

Jobbannons bild

Är du en trygg och erfaren ledare med engagemang för frågor inom socialtjänsten? Tror du likt oss på en verksamhet och organisationskultur som präglas av delaktighet, kompetens, tillit och respekt? Nu söker vi dig med en vilja och kompetens för att leda vår beroendeenhet och enheten ekonomiskt bistånd. Tjänsten är ett vikariat på 1 år för ordinarie enhetschef som ska vara tjänstledig. Vi finns med närhet till både Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Vi erbjuder dig

Du blir medarbetare i en expansiv kommun med stora möjligheter till utveckling. Vill du arbeta i ett klimat där det är en självklarhet att våga testa nya grepp, då har du kommit rätt!

Du ingår i Individ och familjeomsorgens ledningsgrupp med erfarna och trygga chefskollegor. Vi samarbetar i olika frågor och löser knutar tillsammans. Du kommer att leda kreativa medarbetare som är vana vid att ta initiativ och bidra till utveckling.

Om oss och tjänsten

Avdelningen för Individ- och familjeomsorgen består av enheter med ansvar för den sociala barnavården, beroendeenheten, enheten ekonomiskt bistånd samt en arbetsmarknadsenhet.  Ledningsgruppen består av fyra chefer och avdelningschef. Ledningsgruppen träffas veckovis och arbetar gemensamt med att utveckla organisationen för ökad flexibilitet och omställningsförmåga vid förändrade behov och förutsättningar.

Enheten ekonomiskt bistånd arbetar med fokus på försörjningsstöd och försöksboende. Enheten består utöver det även av ett relationsvåldsteam som arbetar mot våldsutsatta. Beroendeenheten arbetar med utredning, beslut och uppföljning av vård och behandling för enskilda med beroendeproblematik.

Som enhetschef hos oss kommer du ha ett övergripande ansvar för enheternas budget, personal och måluppfyllelse. Totalt har enheterna cirka 34 medarbetare. Som ditt närmaste stöd har du två biträdande enhetschefer och en samordnare som ansvarar för det dagliga arbetet inom enheterna. I ditt arbete ingår att säkerställa en hälsosam, kreativ och positiv arbetsmiljö som främjar delaktighet. Du leder och följer upp arbetet för att säkerställa en rättssäker och kvalitativ myndighetsutövning och öppenvård. Du samverkar med interna och externa parter samt är en del av avdelningens ledningsgrupp. 

Ditt närmaste stöd består av de biträdande enhetscheferna och samordnaren på enheterna, chefskollegor och avdelningschef. Utöver det finns även de centrala stödfunktionerna; controller, HR-specialist, avdelningens kvalitets- och utvecklingsledare, förvaltningsledare, koordinator och samordnare för brukarinflytande.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Socionomexamen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

  • Erfarenhet av att leda verksamheter som exempelvis chef, biträdande chef eller motsvarande inom socialt arbete

  • God förmåga att på svenska uttrycka dig väl i både tal och skrift. Väl förtrogen med gällande lagstiftning inom verksamhetsområdet.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att leda verksamheter inom socialt arbete inom ekonomiskt bistånd och/eller beroende.

  • Erfarenhet av budgetarbete, arbetsmiljöarbete och verksamhetsuppföljning.

Som person är du trygg och samarbetsorienterad person med god kommunikativ förmåga. Du är tillgänglig och uppskattande i ditt ledarskap samt har lätt för att samarbeta med såväl interna som externa personer. Vidare behöver du vara analytisk, du tar initiativ och driver förändrings- och utvecklingsprocesser med långsiktiga strategier i fokus. I det har du lätt för att se samband i komplex information eller miljö. För att lyckas behöver du även vara strukturerad. Du organiserar och planerar ditt arbetet väl samt ser till att slutföra det som påbörjats inom uppsatta deadlines.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Enhetschef inom socialtjänst Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

2021-08-09

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

398191

Sista ansökningsdag

2021-05-19

Kontakt

Charlotta Marklund,0859097753

Senast uppdaterad: 6 april 2021