Boendestödjare/stödassistent till LSS-verksamheter i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du arbeta med människor, har ett positivt tänk och är lösningsfokuserad? Brinner du för allas lika rätt till ett gott liv och vill bidra till det? Då ska du söka tjänsten som timanställd/vikarie hos oss i Väsby Stöd och Omsorg. Vi söker dig som kan arbeta som timanställd och som vikarie under semesterperioden. Som vikarie finns även möjlighet till förlängd timanställning efter sommaren.

Vi erbjuder dig

En anställning i Upplands Väsby kommun innebär marknadsmässig lön, semesterersättning och tjänstepension enligt kollektivavtal. Vid behov får du tillgång till kostnadsfritt professionellt personalstöd. För din trygghet omfattas du av försäkringar och företagshälsovård.

Om oss och tjänsten

Till LSS Bostad med särskild service tillhör fyra servicebostäder, nio gruppbostäder och ambulerande nattpersonal. Vi söker medarbetare till Sandavägens gruppbostad, Skälbyvägens gruppbostad och Händelserikets dagliga verksamhet. Verksamheterna vänder sig till personer som har autism/intellektuella funktionsnedsättningar och har ett stort/varierat omsorgsbehov.

Du arbetar med att stödja, motivera och assistera kunder i det dagliga livet samt med att tolka och tydliggöra vardagen. Detta anpassat till personens individuella behov och önskemål med genomförandeplan som utgångspunkt. Arbetet genomsyras av ett pedagogiskt förhållningssätt, ett tydligt och strukturerat arbetssätt samt ett lågaffektivt bemötande.

Du stödjer pedagogiskt och praktiskt med såväl aktiviteter och hushållssysslor som med personlig omvårdnad och förflyttningar. Regelbunden dokumentation samt läkemedelsdelegering ingår i arbetsuppgifterna. Arbetstiden för gruppboende är varierande vilket innebär dag, kväll, helg och/eller nattjänstgöring/sovande jour. För daglig verksamhet är arbetstiden dagtid på vardagar.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Gymnasial utbildning
  • Arbetslivserfarenhet
  • Mycket goda kunskaper i svenska- både muntligt och skriftligt krävs

Det är meriterande om du har:

  • Omvårdnadsutbildning, företrädesvis med inriktning funktionsnedsättning men även med inriktning äldreomsorg samt barn- och fritidsprogrammet
  • Erfarenhet av att arbeta med personer som har funktionsnedsättning alternativt arbete inom vård- och omsorg
  • Kännedom om Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS)
  • Kunskap om tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande, teckenstöd
  • Körkort

Som person är du:

Delaktighet
Kompetens
Tillit 
Respekt 

Intervjuer sker löpande och tjänsterna kan vara tillsatta innan ansökningstiden är slut.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Stödassistent Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Sommarjobb/Säsongsanställning

Anställningens omfattning

Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad

Vid behov, upp till 100 %

Tillträde

2021-06-01

Löneform

Timlön

Antal lediga befattningar

4

Referensnummer

400785

Sista ansökningsdag

2021-06-11

Kontakt

Ulrika Ekmar,0859097880,Hanna Jäger,0859097840

Senast uppdaterad: 6 april 2021