Fritidsledare till Ungdomsenheten, Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vi söker nu en fritidsledare till ungdomsenheten. 

Vi erbjuder dig

Tillsammans med dina kollegor i ungdomsverksamheterna kommer du att arbeta med att utveckla en levande och spännande mötesplats för ungdomar. I mötet med ungdomar fångar du upp deras kreativitet för att stötta och göra dem delaktiga i att deras idéer förverkligas och att ni tillsammans skapar en meningsfull fritid. En stor del av tjänsten innebär att samverka med andra, tillsammans når vi längre. Kom och var med och bidra till utvecklingen av Väsbys ungdomsverksamhet.

Om oss

Ungdomsenheten är en av sju enheter inom kultur och fritidskontoret i Upplands Väsby. Ungdomsenheten har de unga medborgarnas bästa i fokus, verksamhetens genomsyras av ett förhållningsätt som betonar vikten av tillgänglighet, delaktighet och gott bemötande.

Enhetens grunduppdrag är att skapa en meningsfull fritid med attraktiva mötesplatser för Väsbys unga medborgare där preventivt och främjande arbete genomsyrar verksamheten. Alla som möter besökare i verksamheten ska vara lyhörda för ungdomarnas behov och önskemål. Fokus är också att långsiktigt arbeta med integration av nyanlända, asylsökande barn- och ungdomar, samt att utveckla kvalitativa fritidsmöjligheter för barn- och unga med funktionsvariationer.

Inom ungdomsenhetens ansvarsområde ligger:

 • Väsbygården (fritidsgård åk 6-9)
 • Smedbygården (fritidsgård åk 6-9)
 • Grimbogården (fritidsgård åk 6-9)
 • VEGA (ungkulturhus, åldern 16-20 år)
 • Mobila Ungdomsenheten (ungdomsverksamhet, åldern 12-20 år)

Vi har också uppdrag att:

 • Organisera sommarjobb för 40 st ungdomar åk 8-9
 • Samverka kring tidiga insatser
 • Bidra till trygghetsarbetet i kommunen

Om tjänsten

Nu söker vi en utbildad fritidsledare till Smedbygården. Smedbygården har många olika aktiviteter för ungdomar åk 6-9, en favorit är Smedby Discgolfbana. Delar av arbetet sker i samverkan med närliggande skola genom lunchöppet några dagar i veckan. 

Tjänsten innebär främst att planera och leda aktiviteter på grupp och individnivå. Fokus ligger på personlig utveckling, fysisk/psykisk hälsa och goda sociala relationer. Smedbygården ligger naturskönt och har många möjligheter för utomhusaktiviteter. 

I arbetet ingår också att planera och organisera sommarjobb för några ungdomar.

Vi arbetar aktivt med goda föräldrakontakter, skola, föreningslivet och socialtjänst. Att arbeta medvetet och systematiskt med ANDTS ingår samt att utveckla det digitala arbetet.

Ytterligare en del i uppdraget innebär att bidra till trygghetsarbetet i kommunen.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har fritidsledarutbildning och erfarenhet av arbete med ungdomsverksamhet

Det är meriterande om du har annan relevant utbildning eller erfarenhet inom området NPF, ANDTS, HBTQI, folkhälsa, socialt arbete, sport, konst, musik, teater eller digitala medier.

Som person är du:

 • Kreativ
 • Relationsskapande
 • Stabil
 • Lösningsorienterad

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Fritidsledare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

401468

Sista ansökningsdag

2021-06-11

Kontakt

Rose-Marie Olihn,0859097094,Erik Hjelmfors,0859097368

Senast uppdaterad: 6 april 2021