Webbansvarig kommunikatör för vikariat i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vi välkomnar en skicklig kommunikatör för fortsatt utveckling av kommunens digitala kommunikation. Tjänsten är ett vikariat juni 2021 - april 2022.

Vi erbjuder dig

Välkommen till ett kompetent och drivet kommunikationsteam. Här samarbetar vi och hjälper varandra för att vår gemensamma leverans ska skapa så stor nytta som möjligt för kommunens medborgare och företagare. Varje dag!

Om oss och tjänsten

Kommunikationsenheten ansvarar för kommunens strategiska kommunikationsarbete och ger kommunens kontor kommunikationsstöd som innefattar bedömning, rådgivning, planering och genomförande av kommunikationsinsatser. Kommunikationen ska bidra till att stärka förtroendet för Upplands Väsby kommun genom en integrerad, sammanhållen, tydlig och tillgänglig kommunikation.

Totalt i kommunen är vi cirka 1600 medarbetare som alla arbetar för att Väsbybornas långsiktiga behov tillgodoses och en bra utveckling för framtiden. Upplands Väsby växer och är i ett utvecklingsskede där den moderna småstaden utvecklas.

Som digital kommunikatör med webbansvar i Upplands Väsby kommun har du en viktig roll i arbetet att tillgängliggöra information och budskap digitalt till Väsbybor, företagare, medarbetare och besökare i kommunen. Du arbetar både strategiskt och operativt genom hela processen - från bedömning av behov, målgruppsanalys, kommunikationsplanering till produktion av innehåll och publicering i våra kanaler. Du bidrar med din kommunikationskompetens och ditt digitala perspektiv i kommunikationsarbetet. Du är förvaltningsledare för kommunens externa webbplats och intranät vilket innebär att du övergripande ansvarar för innehållet och driver utvecklingen av webbplatserna framåt i samarbete med förvaltningsledare IT.

Du tillhör kommunikationsenheten som består av tio engagerade medarbetare med en mångfald av kompetens och erfarenhet. Du tillhör också vårt digitala team inom enheten som ansvarar för digitala kanaler och driver utvecklingen av kommunens digitala kommunikation. I kommunen finns ett trettiotal lokala webbredaktörer som arbetar med verksamhetsnära innehåll på webb och intranät. Du ansvarar för att samordna webborganisationen i samarbete med förvaltningsledare IT och tillsammans ansvarar ni för redaktörsträffar, kompetensutveckling för redaktörer samt redaktörsbehörigheter.

Är du den vi söker?

Du har utbildning från högskola eller universitet inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig.

Du har erfarenhet av att självständigt arbeta både strategiskt och operativt med digital kommunikation, vilket innebär att utifrån verksamheters behov bedöma, planera och genomföra olika kommunikationsinsatser för att uppnå avsedd effekt. Du har också erfarenhet av att driva innehållsprojekt på webb vilket innefattar behovsanalys, genomförandeplanering, struktur, innehållsproduktion samt publicering.

Du är en skicklig skribent och är van att anpassa budskap utifrån målgrupp och kanal. Du är van att publicera både på webb och i sociala medier och har kunskap om hur innehåll anpassas för att vara sökbart samt uppfylla rådande lagkrav för tillgänglighet. Du behärskar Officepaketet, Photoshop för enklare bildhantering och InDesign för enklare formgivning.

Har du erfarenhet av att skapa enklare rörligt material med mobilkamera och redigera i till exempel Adobe Premiere Pro, är det meriterande. Likaså erfarenhet av redaktionellt arbete i Sitevision samt om du har erfarenhet av framtagande och analys av webbstatistik, t ex i Google analytics.

Erfarenhet av kommunikationsarbete i kommun eller annan politiskt styrd organisation är också en stor fördel, liksom erfarenhet av arbete i en förvaltningsledande roll.

Som person är du resultat- och lösningsorienterad. Du är trygg i din kompetens och ser samarbete som självklart för att uppnå önskat resultat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Informatör/Kommunikatör Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

38:45 timmar/vecka

Tillträde

2021-06-07 eller enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

401492

Sista ansökningsdag

2021-05-20

Kontakt

Carin Lundgren,0859097064

Senast uppdaterad: 6 april 2021