Projektledare bygg till Fastighetsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vi behöver nu förstärkning av ytterligare projektledare som kommer hantera våra olika projekt för att säkerställa fastighetsenhetens uppdrag som lokalhållare för kommunal service.

Om oss och tjänsten

Upplands Väsby kommuns fastighetsenhet är en del av kontoret för samhällsbyggnad tillsammans med teknikenheten, samhällsplanerings- och exploateringsenheten samt verksamhetsstöd.

Fastighetsenheten har som uppgift att förvalta, bygga och utveckla kommunens verksamhetslokaler såsom förskolor, skolor, omsorgslokaler och boenden samt lokaler och anläggningar för idrott och kultur. Enheten leds av fastighetschefen som har 27 medarbetare varav 13 stycken tillhör fastighetsdriften, resten utgörs av biträdande fastighetschef, affärsområdesansvariga, hyresadministratörer,  energicontroller och projektledare.

Som byggprojektledare hos oss får du hantera många olika typer av projekt som rör allt från energieffektiviseringsprojekt, mindre verksamhetsanpassningar, planerat underhåll, om- och tillbyggnader till nyproduktion.

Du kommer arbeta brett med projekt-, projekterings- och byggledning. Du ansvarar för att driva projekten mot uppställda mål avseende funktion, kvalitet, tid och kostnad. Projektledningsuppdraget omfattar hela processen, från förstudie till genomförande, besiktning och uppföljning. Du medverkar och tar fram utredningar, underlag för upphandlingar av entreprenader, konsulter och leverantörer. I arbetet ingår att leda och medverka vid olika typer av mötesforum för att säkerställa krav på leverans och ekonomi.

Du ansvarar för projektens ekonomi och för att inom givna tidsramar leverera underlag för budget, prognoser, uppföljning samt analyser och övrig redovisning. Arbetet sker i nära samarbete med intressenter inom kommunen, konsulter, leverantörer och entreprenörer samt med kollegor inom fastighetsenheten. Projektledarna har ett eget forum som kallas ”projektråd” för kollegialt lärande och utveckling av projektledningsuppdraget inom enheten. Det finns även ett ”energi- och miljöråd” för hantering och samordning av energieffektiviseringsprojekt

Vem är du?
Vi söker dig som har relevant utbildning inom fackområdet, gärna en högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, bygg och anläggning eller fastighetsrätt eller annan utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har god arbetslivserfarenhet som projektledare och dokumenterad erfarenhet av projekterings- och byggledning av både enkla och mer komplexa byggprojekt och har mycket goda kunskaper inom fackområdet. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt körkort är ett krav.

Du behöver ha god kunskap om juridik och avtalsformer inom entreprenadområdet och kunskaper om LOU. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av arbeta i politisk styrda organisationer men det är inte ett krav. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att jobba med energieffektiviseringar, i både liten och stor skala, erfarenhet att göra LCC-kalkyler samt vana att jobba med olika certifieringssystem inom miljöområdet. 

Vidare är du engagerad, ansvarstagande, strukturerad och målinriktad. Du kan självständigt driva våra projekt, men har även god samarbetsförmåga samt är en duktig kommunikatör.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Projektledare, bygg och anläggning Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

2021-08-02

Löneform

månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

401668

Sista ansökningsdag

2021-06-03

Kontakt

Britt Lexander,0859097664

Senast uppdaterad: 6 april 2021