Hyresadministratör till Fastighetsenheten i Upplands Väsby Kommun

Jobbannons bild

Vi behöver nu förstärkning av ytterligare en hyresadministratör till fastighetsenheten.

Om oss och tjänsten

Upplands Väsby kommuns fastighetsenhet är en del av Kontoret för samhällsbyggnad tillsammans med teknikenheten, samhällsplanerings- och exploateringsenheten samt verksamhetsstöd.

Fastighetsenheten har som uppgift att förvalta, bygga och utveckla kommunens verksamhetslokaler såsom förskolor, skolor, omsorgslokaler och boenden samt lokaler och anläggningar för idrott och kultur. Enheten leds av fastighetschefen som har 27 medarbetare varav 13 stycken tillhör fastighetsdriften, resten utgörs av biträdande fastighetschef,  affärsområdesansvariga, hyresadministratörer,  energicontroller och projektledare.

I din roll som hyresadministratör ansvarar du för hanteringen av hyreskontrakt, som t ex hyresaviseringar till både externa och interna hyresgäster, arkivering, bevakning av kontraktstider, årliga hyreshöjningar för vissa bostäder, upprättar hyresavtalsförslag samt rapporterar till enhetens affärsområdesansvariga gällande kontraktens uppsägningstider mm.

Du ansvarar även för avisering av kommunens arrendeavtal och har ansvaret för systemet (INCIT) för hyresadministration och arrendeavisering och systemet (Reqs) för fastighetsägarens systematiska brandskyddsarbete. 

Du har ansvaret för upprättandet och uppdateringen av enhetens hanteringsanvisningar och för hantering, kontering och attestering av leverantörsfakturor avseende el för kommunens elabonnemang.

Du kommunicerar med våra hyresgäster i olika frågor som rör t ex kontraktens innehåll, är delaktig i enhetens budgetarbete när det gäller hyresintäkter samt hyreskostnader och är enhetens webbadministratör som stöttar vid behov projektledarna att uppdatera information om pågående byggprojekt på kommunens webbplats. Du deltar också aktivt i enhetens utvecklingsarbete för ständiga förbättringar.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning och gedigen erfarenhet som administratör, helst från fastighetssidan med t ex hyresadministration. Du har goda kunskaper i att kommunicera och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Det är en fördel om du har vana från att arbeta i INCIT, Reqs och Raindance.

Du är ansvarstagande, strukturerad och noggrann samtidigt som du kan se helhetsperspektivet. Eftersom arbetet innebär kontakter både externt och internt är det viktigt att du är serviceinriktad och trivs med att arbeta i team med andra. Vidare är du är positiv, lösningsorienterad och har eget driv.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

2021-08-02

Löneform

månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

401702

Sista ansökningsdag

2021-06-03

Kontakt

Britt Lexander,0859097664

Senast uppdaterad: 6 april 2021