Biståndshandläggare, Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vi söker en vikarierande biståndshandläggare till Biståndsenheten för äldre och vuxna under 65 år. Vi kommer att införa ett projekt i höst som handlar om uppsökande verksamhet. Därmed är vi i behov av att utöka bemanningen med en biståndshandläggare på minst ett års vikariat. 

Vi erbjuder dig

Regelbundna utbildningar och fortbildningar inom juridik, MI metod, demens, psykisk ohälsa tillsammans med dina kollegor. På enheten har vi b.la rutingrupper, grupphandledning och regelbundna möten samt återkommande planeringsdagar etc. för att ständigt utveckla och förbättra oss på olika sätt.

Vi erbjuder flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag samt möjlighet att arbeta hemifrån. Arbetsplatsen ligger centralt i Upplands Väsby med bra kommunikationer för dig som pendlar.

Om oss

Biståndsenheten består idag av 19 medarbetare som arbetar med myndighetsutövning inom SoL, RFT och lagen om bostadsanpassningsbidrag. I denna enhet ingår biståndshandläggare, vårdplanerare, boendesamordnare, bostadsanpassningshandläggare och avgiftshandläggare.

Målgruppen som biståndsenheten riktar sig till är äldre personer över 65 år enligt SoL och yngre personer med funktionsnedsättning under 65 år enligt SoL

Om tjänsten

Som biståndshandläggare arbetar du med myndighetsutövning som innefattar utredning, bedömning och beslut samt uppföljning av insatser enligt SoL 4.1§. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ta emot ansökning, genomföra hembesök, utreda och dokumentera samt följa upp befintliga insatser utifrån funktionshindrades och äldres behov. Arbetet innebär mycket kontakt med brukare och anhöriga/företrädare samt kontakt med andra aktörer inom verksamhetsområdet.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad socionom och har examen från sociala omsorgsprogrammet alternativt har en jämförbar akademisk utbildning, exempelvis jurist. Du ska också ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning och äldre samt myndighetsutövning är meriterande. Även körkort är önskvärt.

Vidare söker vi dig som tar egna initiativ och arbeta självständigt. Som person är du strukturerad och flexibel samt har en god samarbetsförmåga. Arbetet kräver även att du har ett professionellt förhållningssätt och alltid ger ett gott bemötande. Arbetsdagarna läggs till stor del upp av dig som biståndshandläggare vilket ställer krav på att du är en ansvarsfull person.

Välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Biståndsbedömare/Biståndshandläggare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100

Tillträde

20210901

Löneform

individuell

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

406672

Sista ansökningsdag

2021-06-13

Kontakt

Helena Löfqvist,0859097153

Senast uppdaterad: 6 april 2021