Planchef till Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du ha en roll där du som chef leder arbetet med stadsutvecklings- och planfrågor? Nu söker vi en planchef till vårt kontor för samhällsbyggnad. I Upplands Väsby kommun blir du en del av en expanderade kommun som vågar testa nytt och med en engagerad och intresserad politik i dessa frågor.

Vi erbjuder dig

  • Hos oss kommer du till en enhet med som präglas av att nära samarbete utan prestige och med högt i tak.

  • Du blir en del av en mindre ledningsgrupp som såväl stödjer som samarbetar tätt med varandra. 

  • Som chef i kommunen erbjuds du regelbundet olika utbildningar och fyra gånger per år hålls ett ledarforum för kommunens alla chefer.

Om oss

Gruppen för detaljplanering och arkitektur är en del av enheten SPLEX som ingår i kommunens kontor för samhällsbyggnad. SPLEX består även av grupperna mark- och exploatering och strategisk planering. Totalt på enheten arbetar cirka 26 personer.

Gruppen detaljplanering och arkitektur arbetar framförallt med att ta fram detaljplaner. Här finns totalt åtta medarbetare, varav sju av dessa är planarkitekter och en plankoordinator.

Om tjänsten

Som planchef kommer du ha personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar för gruppen och dess åtta medarbetare. Du ingår i ledningsgruppen inom SPLEX som består av samhällsplaneringschef tillika stadsarkitekt som även är din närmaste chef, chef för strategisk planering samt chef för mark- och exploatering. Du är delaktig i ledningsgruppens arbete beträffande hela enhetens verksamhetsplanering och uppföljningsarbete. I samspel med övriga inom SPLEX är du även delaktig i arbetet att utveckla och förbättra verksamheten. 

Arbetet som planchef innebär varierande arbetsuppgifter. Du stödjer medarbetarna i det dagliga arbetet, håller gruppmöten samt följer upp gruppens arbete och tidsredovisning. Genomförande av medarbetar- och lönesamtal är en självklar del av rollen. Vidare stöttar och driver du frågor gällande PBL, utveckling av kommunens stadsplanering samt är behjälplig i framtagningen av detaljplaner. Du håller dig uppdaterad gällande den nationella och internationella utvecklingen inom verksamhetsområdet.

I tjänsten ingår att du medverkar och driver projekt vilket innebär att du är debiterbar till 20%.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • akademisk masterutbildning som planeringsarkitekt eller likvärdig (exempelvis arkitekt, samhällsplanerare)

  • mångårig erfarenhet av ämnesområdet detaljplanering

  • erfarenhet av att ha lett stora/komplicerade projekt

  • god kunskap om PBL

  • förmågan att behärskar svenska väl i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet som chef och/eller kunskap om arkitektur.

Som person är du strukturerad och resultatorienterad. Du organiserar och planerar ditt arbete väl och arbetar ambitiöst för att nå såväl uppsatta mål som goda resultat. Vidare förväntas du genom ett tydligt men främjande ledarskap skapa delaktighet. Det gör du genom att bland annat ge medarbetarna handlingsutrymme och motivera till att komma med egna idéer och initiativ.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Planeringschef Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

407607

Sista ansökningsdag

2021-06-20

Kontakt

Lena Nordenlöw,0859097971

Senast uppdaterad: 6 april 2021