Enhetschef till Lavendelgården i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Söker du ett arbete med möjlighet till ett nära ledarskap som enhetschef och ett arbete som innebär att du tillsammans med en kollega leder arbetet på ett och samma boende? Sök då tjänsten som enhetschef till Lavendelgården och bli en del av Väsby stöd och omsorg - utförare av den kommunala äldreomsorgen i Upplands Väsby kommun! Verksamheten ligger centralt i Väsby med närhet till såväl pendeltåg som buss.

Vi erbjuder dig

  • Hos oss får du ett arbete som möjliggör till ett nära ledarskap och samarbeta med din enhetschefskollega på boendet.

  • Tjänsten innebär såväl ett varierat och utvecklingsinriktat arbete med möjlighet att medverka till ett bättre samhälle. Stor delaktighet i arbetets utformande där förslag till förbättringar uppmuntras.

  • För att du ska känna sig trygg i din roll som chef håller vi regelbundna utbildningar och fyra gånger per år hålls ett Ledarforum för kommunens alla chefer. Det finns även möjlighet för dig som chef att delta i ett mentorprogram i samarbete med andra kommuner.

  • Vi erbjuder såväl friskvård som personrabatter via vår förmånsportal. Du ges bland annat möjlighet till att semesterväxla och löneväxla till pension.

Om oss

Som enhetschef hos oss är du en del av Väsby stöd & omsorg, som är den kommunal utförarverksamheten och ligger organisatoriskt inom Social- och omsorgskontoret.

Lavendelgården är ett särskilt boende för äldre med totalt 42 platser varav 28 permanenta demens- och omvårdnadsplatser och 14 korttids- och växelvårdsplatser samt dagverksamheten Navet Verksamheten har totalt två enhetschefer och en bemanningsassistent.

Om tjänsten

Som enhetschef kommer du ha ansvar för boendets permanenta platser med omkring 20-25 medarbetare. Tjänsten innebär att du har verksamhet-, personal- och budgetansvar samt arbetsmiljöansvar enligt delegation.

Du planerar, leder och följer upp det dagliga arbetet samt säkerställer att det bedrivs med god kvalité och utifrån gällande lagstiftning, riktlinjer och rutiner. Vi tror på ett nära ledarskap som innebär att du även är den som stödjer medarbetarna vid behov. Vidare ingår att driva arbetet med enhetens verksamhetsplanering och verksamhetsutveckling samt social- och omsorgskontorets värdegrund.

Utöver stöd från chefskollega på boendet samt bemanningsassistent finns din närmaste chef och chefskollegor. Inom organisationen finns även tillgång till stöd från utvecklingsledare kvalité- och miljö, It teknik och HSL, ekonomicontroller och HR.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Dokumenterad relevant högskoleutbildning, exempelvis socionom, sjuksköterska eller beteendevetare
  • Enligt gällande avtalskrav behöver du som enhetschef hos oss ha minst tre års praktiskt erfarenhet av chefsuppdrag inom vård och omsorgsboende.
  • Behärska svenska språket i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation och/eller av erfarenhet av demensvård. Som person är du strukturerad och resultatorienterad, du organiserar ditt arbete väl och arbetar ambitiöst för att hålla deadlines och så såväl uppsatta mål som deadlines. Vidare behöver du vara både samarbetsorienterad och trygg. Du samarbetar med andra på ett bra sätt, men har samtidigt förmågan att vara trygg och tydlig i din roll när det uppstår situationer som kräver det.

Övrigt

Urval i denna rekrytering sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Enhetschef inom social omsorg/Föreståndare inom social omsorg Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

408343

Sista ansökningsdag

2021-06-20

Kontakt

Ellinor Rosengren, rekryteringsspecialist,08-1234567

Senast uppdaterad: 6 april 2021