Miljöplanerare till Upplands Väsby Kommun

Jobbannons bild

Har du ett stort intresse för att arbeta med hållbar stadsutveckling och för miljöfrågor i stadsplanering? Då är Miljöplanerare till Upplands Väsby Kommun något för dig! Kontoret för Samhällsbyggnad i Upplands Väsby kommun söker en Miljöplanerare med ansvar för de landbaserade gröna frågorna. Miljöplanerare deltar i att utveckla Upplands Väsby som stad med fokus på långsiktighet till år 2040. Här arbetar vi med att driva naturfrågor genom både egna projekt och genom projektdeltagande.

Vi erbjuder dig

Hos oss kommer du till en strategisk enhet som präglas av samarbete utan prestige och med högt i tak. Du arbetar med miljöplanering tillsammans med två andra kollegor. Enheten består också av översiktsplanerare, trafikplanerare och kulturmiljöansvarig.

Om oss

Som miljöplanerare tillhör du enheten för Strategisk planering som består av totalt nio medarbetare, varav tre miljöplanerare. På vår enhet arbetar vi med långsiktig planering. Enheten är en del av avdelningen SPLEX som ingår i kommunens kontor för samhällsbyggnad. SPLEX består även av enheterna mark- och exploatering och detaljplanering och arkitektur. Totalt på enheten arbetar cirka 26 personer. 

Om tjänsten

Tjänsten handlar om att driva de landbaserade naturfrågorna. Det handlar om att ta fram planeringsunderlag men också att driva egna projekt kring naturmiljö. Som miljöplanerare med inriktning mot natur så deltar du i kommunens fysiska planering, översiktsplanering, detaljplanering och liknande projekt. Du driver egna projekt som projektledare gällande miljö och deltar i andra projekt som sakkunnig. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Kandidatexamen i Biologi, Ekologi eller motsvarande.
  • Arbetslivserfarenhet som miljöplanerare.
  • God förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har:

  • Masterexamen i Biologi, Ekologi eller motsvarande.
  • Erfarenhet av kommunal verksamhet. Erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation.
  • Erfarenhet av att ha arbetat som miljöplanerare i fysiskplanering.

Som person är du strukturerad och resultatorienterad. Du organiserar och planerar ditt arbete väl och arbetar ambitiöst för att nå såväl uppsatta mål som goda resultat. Vidare är du relationsskapande och samarbetsorienterad vilket för oss innebär att trivs att samarbeta med många olika kompetenser, vilket vi ser som en förutsättning i att lyckas i rollen. 

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Miljöhandläggare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

414524

Sista ansökningsdag

2021-08-19

Kontakt

Rickard Grönborg,0859097653

Senast uppdaterad: 6 april 2021