Biträdande rektor till kommunala förskolor i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Har du erfarenhet inom förskola och har en vilja att ta nästa steg in i en roll som ledare och biträdande chef? Tror du likt oss på kollegialt lärande och samarbete? Då kan du vara den vi söker till förskolorna i östra Väsby som omfattar förskolorna Borgen, Bryggan och Spargrisen. 

Vi erbjuder dig

  • Hos oss får du möjligheten att bli en del av den nystartsfas gällande den gemensamma ledningsorganisationen inom Väsbys kommunala förskolor. Utvecklingen innebär en förstärkt ledningsorganisation bestående av rektorer och biträdande rektorer i ett delat, funktionellt och hållbart ledarskap.

  • Här blir du en del av en positiv, driven ledningsgrupp som samarbetar, stödjer och tar tillvara på varandras kompetenser. Du får hos oss löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

  • Vår vision "I Väsby Kommunala Förskolor får jag vara mitt allra bästa jag". Tillsammans med övriga ledningsfunktioner arbetar vi för ett gemensamt tänk kring kvalitet, barnhälsa och mer övergripande stödstrukturer för att ge våra barn i Upplands Väsby kommun det allra bästa.

Om oss

Väsby Kommunala förskolor (VKF) består av åtta förskolor med 950 barn och 160 anställda. Förskolorna har utvecklingsgrupper inom olika områden, samarbete med Uppsala Universitet och tar emot VFU-studenter. Ledningsgruppen består idag av tre rektorer, ytterligare två biträdande rektorer, en intendent samt en administratör. Centralt finns stödfunktioner som ekonomi, HR, juridik, elevhälsa, kommunikation och IT.

Förskolorna är indelade i olika områden i kommunen: centrala, västra och östra. Östra Väsby omfattas av förskolorna Borgen, Bryggan och Spargrisen som alla tre ligger i villaområden med närhet till natur. Området får höga omdömen i kundenkäten Våga Visa. Barn och föräldrar är nöjda med en stabil verksamhet som samtidigt strävar efter utveckling och förnyelse. 

Du kommer som biträdande arbeta inom området östra Väsby tillsammans med rektor som även är din närmaste chef. Nära samarbete sker dock inom hela VKF:s ledningsgrupp. 

Om tjänsten

Rollen innebär ett nära samarbete och ett delat ansvar med rektor för verksamhet-, personal och ekonomi samt facklig samverkan. Du kommer ha ett personalansvar för omkring 25 medarbetare.

Som biträdande rektor ingår ansvar för det systematiska och pedagogiska kvalitetsarbetet i alla led samt att säkerställa en god arbetsmiljö för såväl barn som medarbetare. Du följer upp verksamheten utifrån resultat och uppsatta mål. Vidare ingår att genom ett coachande förhållningssätt utveckla medarbetaren genom att leda denna i att identifiera mål, undanröja hinder, skapa möjligheter samt planera handling.

Med ett närvarande ledarskap arbetar du för att bygga goda relationer med såväl barn, familjer och personal. En viktig del är även att arbeta för att främja mångfald och ett interkulturellt förhållningssätt i verksamheterna.

Tjänstens omfattning är på 75-100%, varav minst 75 % innebär ansvar som biträdande rektor. Resterande del av bidraget finns möjlighet att vara med att påverka utifrån behov inom de kommunala förskolorna och ditt intresse. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Pedagogisk högskoleutbildning med legitimation antingen som förskollärare eller lärare

  • Dokumenterad ledarerfarenhet inom förskola, som lägst arbetslagsledare

  • Erfarenhet av att aktivt delta i pedagogiska forum/arbete med verksamhetsutveckling

  • Vana av att använda olika IT-system som en del av ditt arbete

  • Kunskap om skollagen och förskolans läroplan

  • God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har pågående eller genomförd rektorsutbildning, är flerspråkig samt har B-körkort med tillgång till egen bil. 

Som person är du strukturerad men kan prioritera och ställa om när väl behövs. Du hanterar och löser uppkomna problem men har de långsiktiga målen i åtanke. I mer pressade eller stressande situationen är du den som är objektiv och agerar på ett konstruktivt sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Biträdande förskolerektor Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad

75-100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

414968

Sista ansökningsdag

2021-08-01

Kontakt

Malin Johansson,0859097864

Senast uppdaterad: 6 april 2021