Byggnadsinspektör/Bygglovshandläggare, Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Har du ett stort genuint intresse för samhällsbyggnad och har en förmåga att göra juridiska och estetiska bedömningar? Har du en teknisk kompetens inom byggnation? Vill du vara med och förtäta och utveckla Upplands Väsby kommun? Då har du nu chansen att arbeta hos oss på Byggavdelningen. Vi behöver förstärkas med ytterligare två bygglovshandläggare/byggnadsinspektörer. Som bygglovshandläggare och byggnadsinspektör kommer du att bli en del i vår förvaltning där alla på ett eller annat sätt bidrar till att skapa den fysiska miljön i vår kommun.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du möjligheten att arbeta på en arbetsplats som strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med engagerade medarbetare som skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat.

Här kommer du ha ett meningsfullt arbete med goda villkor, där du är delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör.  Du blir en del av arbetat med att skapa trygghet, tydlighet och hållbarhet genom utveckling och ömsesidig respekt. Du får även möjlighet att på ett serviceinriktat, rättssäkert och skyndsamt sätt arbeta för ärenden genom hela prövningsprocessen - allt från bygglov och anmälningar till tillsynsverksamhet enligt PBL.

Om oss

Byggavdelningen är en del av bygg- och miljökontoret som svarar för hantering av bygglov och annan myndighetsutövning, samt genomför tillsyn i vårt myndighetsuppdrag enligt plan- och bygglagen (PBL). Avdelningen arbetar alltid med fokus på den övergripande samhällsutvecklingen med strävan efter att ha en effektiv och kundorienterad handläggningsprocess. Här arbetar ett engagerat team som diskuterar och delar kunskaper och erfarenheter med varandra, det för att gemensamt bidra till en hög kvalitet med rättssäkerhet och enhetlig tillämpning av PBL.

Om tjänsten

Som bygglovshandläggare och byggnadsinspektör hos oss får du handlägga ärenden från början till slut. Det innebär att du kommer att granska och bevilja bygglov, hålla tekniskt samråd, göra arbetsplatsbesök, hålla slutsamråd, samt utfärda start- och slutbesked. Även tillsyn och förhandsbesked kan bli en del av dina arbetsuppgifter.

I ditt arbete ingår även att lämna råd och upplysningar i byggfrågor. Det är en viktig uppgift som innebär att du arbetar utåtriktat och har mycket kontakt med byggherrar. Arbetet bedrivs självständigt med stort eget ansvar och i samverkan med dina kollegor. Vi arbetar med ständiga förbättringar. Det innebär att du tillsammans med kollegor utvecklar och förbättra rutiner och processer som rör arbetet, både internt och mot våra medborgare.

För att hålla en hög kvalitet i arbetet är omvärldsbevakning, kompetensutveckling och deltagande i projekt självklara delar. Du fattar beslut enligt delegation. Beroende av kompetens och intresse kan andra ansvarsområden vara aktuella.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

• Relevant högskoleutbildning, såsom byggnadsingenjör, civilingenjör, arkitekt eller annan utbildningsbakgrund inom husbyggnadsteknik eller samhällsbyggnad (alternativt erfarenhet från byggbranschen som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig för arbetet)

• B-körkort för manuell växellåda

• Goda kunskaper i relevanta regelverk, främst PBL, PBF och BBR. I det förväntas du ha viss koll på vägledande domar.

• Kunna uttrycka dig väl på svenska i båda tal som skrift, utifrån kravet på korrekt formulerade beslut och tydliga motiveringar

Det är meriterande om du har:

• Erfaren av bygglovsprövning, kommunala beslutsprocesser och/eller myndighetsutövning i allmänhet.

• Erfarenheter av ärendehanteringssystemet ByggR

Som person är du hänsynstagande och analytiskt. Det innebär att du möter såväl kollegor som kunder med lyhördhet och ett gott bemötande och kan på ett pedagogiskt sätt förmedla information. Du hanterar uppkomna problem men behöver också ha förmågan att vara trygg, det genom att du ger ett professionellt och sakligt bemötande för att skapa förtroende. För att lyckas i rollen ser vi det som avgörande att du är strukturerad genom att du organiserar och planerar ditt arbete väl.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Bygglovshandläggare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

2

Referensnummer

415786

Sista ansökningsdag

2021-08-01

Kontakt

Stina Björnholm,0701980770

Senast uppdaterad: 6 april 2021