Mark- och exploateringsingenjör till Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Har du kunskap inom exploatering och en vilja att vara med utveckla Upplands Väsby kommun? Då vill vi ta med dig på vår resa att skapa Väsby stad 2040. Vi har behov av att stärka upp kontoret med en ny Mark- och exploateringsingenjör som kommer att ansvara för befintliga och kommande exploateringsprojekt och utveckling av kommunens markinnehav.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett trevligt team med varierade arbetsuppgifter på en plats som håller på att utvecklas från förort till stad. Tillsamman månar vi om ett gott arbetsklimat som bygger på samarbete, professionalitet och balans. Vi vill att alla medarbetare får möjlighet att utvecklas individuellt genom såväl interna som externa utbildningar. Enhetens arbetssätt medger goda förutsättningar att arbeta hemifrån vid behov. Vår målsättning är att du ska trivas med dina arbetskamrater och att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb.

Om oss

Som mark-och exploateringsingenjör kommer du att ingå i enheten för samhällsplanering och exploatering (SPLEX), vilket är en del av kontoret för samhällsbyggnad. SPLEX ansvarar för kommunens översiktliga och fysiska planering, exploateringsfrågor samt markägarfrågor och består av tre enheter med närmare 30 medarbetare.

Tjänsten som mark- och exploateringsingenjör är placerad inom gruppen för Mark- och exploatering (MEX). Gruppen har totalt nio medarbetare med blandade kompetenser inom mark- och exploateringsområdet såsom exploateringsingenjörer, projektledare, projektchef och markstrateg.

Enheten utgörs i huvudsak av en exploatering- och genomförandefunktion samt en fastighetsägarfunktion. Mark- och exploateringsgruppen deltar i kommunens arbete med samhällsbyggnad och arbetar i nära samverkan med andra enheter på kontoret och ansvarar för kommunens markreserv.

Om tjänsten

Vi söker nu en mark- och exploateringsingenjör med uppgift att ansvara för befintliga och kommande exploateringsprojekt och utveckling av kommunens markinnehav. Du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor inom kontoret för samhällsbyggnad liksom med allmänheten, näringslivet och olika marknadsaktörer.

Som mark- och exploateringsingenjör kommer du arbeta brett utifrån juridiska, ekonomiska och tekniska perspektiv inom såväl exploateringsprojekt som markförvaltning. I arbetsuppgifterna ingår projektledning, förhandlingar, avtalsskrivning, medverkan i planprocessen samt markfrågor såsom arrende och nyttjanderättsfrågor. Som projektledare styr du projekten mot uppsatta mål, budget och tidplan. Du kommer representera Upplands Väsby kommun som markägare och arbeta med strategisk åtkomst av mark där förhandling och kontaktskapande är viktiga delar. Det ingår även att förbereda och föredra ärenden inför politikiska beslut och att fungera som en god företrädare för kommunen.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning med inriktning mot lantmäteri, väg- och vatten, samhällsbyggnad eller liknande.
Du har kunskap eller erfarenhet inom relevant lagstiftning och praxis, exempelvis plan- och bygglagen, miljöbalken och fastighetsbildningslagen.
Arbetet kräver att du kan hantera det svenska språket väl i tal och skrift då kommer hantera juridiska texter och kommunicera genom både skriftliga och muntliga kontakter internt och externt. Vi önskar att du har B-körkort då kommunens mark är spridd över olika delar av kommunen.

 

Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter av arbete i politisk styrd organisation.

Som person är du:

Strukturerad
Resultatorienterad
Kreativ
Vetgirig

Du är en person som drivs av en vilja att arbeta målinriktat och åstadkomma resultat. Du ser möjligheter och anpassar dig till förändrade krav och nya förutsättningar. Vidare är du kreativ och nytänkande, vilket för oss innebär att du löser utmaningar genom kontinuerlig omvärldsbevakning och med hjälp av ditt team. Du kan genom ditt strukturerade och lösningsorienterade arbetssätt bidra till att vi tar ytterligare steg för att förbättra vår verksamhet på ett hållbart och affärsmässigt sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Civilingenjör, väg- och vattenbyggnad Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

416967

Sista ansökningsdag

2021-08-15

Kontakt

Sofia Hofstedt,0859097959

Senast uppdaterad: 6 april 2021