Biträdande enhetschef till Ekonomiskt bistånd i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du en trygg och erfaren socionom med engagemang för frågor inom socialtjänsten och som vill jobba med arbetsledning? Tror du likt oss på en verksamhet och organisationskultur som präglas av delaktighet, kompetens, tillit och respekt? Hos oss ligger fokus på det sociala arbetet inom ekonomiskt bistånd, boendefrågor och relationsvåld. Dagarna är omväxlande och inte alltid som man planerat.

Vi erbjuder dig

  • Att bli en medarbetare i en expansiv kommun med stora möjligheter till utveckling

  • Möjlighet att arbeta i ett klimat där det är en självklarhet att våga testa nya grepp

  • Att ingå i en ledningsgrupp med erfarna och trygga chefskollegor, där man samarbetar i olika frågor och löser knutar tillsammans

  • Att leda kreativa medarbetare som är vana vid att ta initiativ och bidra till utveckling

Om oss

Enheten för ekonomiskt bistånd och beroende är en av sex enheter inom individ- och familjeomsorgen, tillhörande Social- och omsorgskontoret. Enheten ansvarar för utredning, beslut och uppföljning av ekonomiskt bistånd. Vi har boendekonsulenter och boendevägledare som ansvarar för och stödjer enskilda i försöksboende. Beroendeenheten arbetar med utredning, beslut och uppföljning av vård och behandling för enskilda med beroendeproblematik. Enheten har även behandlare, kbt och tolvsteg samt behandlingsassistenter.

Om tjänsten

I jobbet som biträdande enhetschef kommer du tillsammans med den andra biträdande enhetschefen ansvara för arbetsledningen och uppföljning av det dagliga arbetet avseende individärenden på mottagningsgruppen inom ekonomiskt bistånd och sociala bostäder. Du ansvarar för att på individnivå samverka med andra enheter inom och utanför socialtjänsten i syfte att den enskilde skall erhålla bästa tänkbara service. Du förväntas bidra till ett gynnsamt klimat för en hälsosam, kreativ och positiv arbetsmiljö.

Du ingår i ledningsgruppen för enheten med veckovisa avstämningar. Du är enhetschefens förlängda arm och bidrar till arbetet med personal-, budgetfrågor och verksamhetsutveckling. Du deltar i arbetet med att utveckla organisationen mot ökad flexibilitet för snabb omställning vid förändrade behov och förutsättningar.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Socionomexamen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

  • Erfarenhet av att leda verksamheter inom socialt arbete

  • God förmåga att på svenska uttrycka dig väl i både tal och skrift samt väl förtrogen med gällande lagstiftning inom verksamhetsområdet

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att leda verksamheter inom socialt arbete inom ekonomiskt bistånd och boende

Som person är du strukturerad, trygg och samarbetsorienterad med god kommunikativ förmåga. Du är tillgänglig och uppskattande i ditt ledarskap samt har lätt att samarbeta med såväl interna som externa personer. Vidare behöver du vara analytisk, du tar initiativ och driver förändrings- och utvecklingsprocesser med långsiktiga strategier i fokus. I det har du lätt för att se samband i komplex information eller miljö. För att lyckas behöver du även vara strukturerad. Du organiserar och planerar ditt arbete väl samt ser till att slutföra det som påbörjats inom uppsatta deadlines.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Gruppledare inom socialtjänst Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

457940

Sista ansökningsdag

2022-02-09

Kontakt

Sven Svensson,0859097236

Senast uppdaterad: 6 april 2021