Trafikplanerare med samordningsroll till Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Upplands Väsby befinner sig i ett starkt expansivt skede och trafikfrågan är av stort intresse för såväl våra politiker som våra invånare. Nu söker vi dig som trafikplanerare som vill utvecklas i karriären och ha en samordningsroll i en grupp med två andra trafikplanerare. Är du en strukturerad person som tycker om att skapa nya relationer? Läs mer om tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

Hos oss kommer du till en strategisk enhet som präglas av samarbete utan prestige och med högt i tak. Du får möjligt att som Trafikplanerare med samordningsansvar arbeta med stor frihet under ansvar och utveckla processer tillsammans med kollegor och ta ett steg i karriären. 

Om oss

Du kommer att tillhöra enheten Strategisk planering som arbetar med långsiktig planering. Enheten består av miljöplanerare, trafikplanerare, kommunantikvarie samt två översiktsplanerare och här finns totalt tio medarbetare.

Du blir en del av avdelningen Samhällsplanering och exploatering (SPLEX) som ingår i kommunens kontor för samhällsbyggnad. SPLEX består även av enheterna mark- och exploatering och detaljplanering och arkitektur. Totalt på avdelningen arbetar cirka 30 personer.

Om tjänsten

Som trafikplanerare kommer du ha ett uppdrag som är både strategisk samt har en genomförandeinriktad funktion. Du arbetar med trafikplanering tillsammans med två andra kollegor. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Framtagande och utveckling av strategiska dokument och utredningar inom trafik samt infrastruktur som trafikstrategi, trafikplan och prognoser

 • Att driva och hantera trafikfrågor i kommunens samtliga planeringsuppdrag

 • Att ansvara för att behandla, samordna och bereda trafikärenden, motioner och remissyttranden inför beslut i kommunstyrelsen

 • Samverkan av mellankommunala frågor avseende trafikplanering

 • Samverkan med länsstyrelsen, Trafikverket, Trafikförvaltningen och Regionledningskontoret (RLK) om trafikplaneringsfrågor

 • Kontakt och samverkan med olika trafikhuvudmän och trafikoperatörer, service till allmänheten samt omvärldsbevakning och information

 • Att vara trafikplaneringens stöd till den tekniska genomförandesidan vid planering av beslutade trafikåtgärder samt framtagande och utveckling av investeringsplan som en konsekvens av trafikplanen

 • Att samordna arbetet inom trafikplanering 

Du arbetar i väl utvecklade samarbetsformer med övriga kompetenser inom kommunen, och i nära samarbete med enhetens planarkitekter, kontorets trafikingenjörer och projektledare för genomförandeprojekt.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Civilingenjörs- eller samhällsplaneringsexamen med trafikinriktning eller annan likvärdig utbildning

 • Arbetat som trafikplanerare men vill utvecklas i karriären genom att vara samordnare för trafikplanerare

 • Minst några års erfarenhet liknande arbetsuppgifter

 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av gatuutformning

 • Erfarenhet av trafikprognoser och enklare samhällsekonomiska kalkyler

 • Erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet

 • Erfarenhet av att ha varit samordnare för trafikplanerare

Som person är du strukturerad och resultatorienterad. Du organiserar och planerar ditt arbete väl och arbetar ambitiöst för att nå såväl uppsatta mål som goda resultat. Vidare är du relationsskapande och samarbetsorienterad vilket för oss innebär att du trivs med att samarbeta med många olika personer med olika kompetenser, vilket vi ser som en förutsättning för att lyckas i rollen. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Trafikplanerare, offentlig förvaltning Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

461079

Sista ansökningsdag

2022-02-15

Kontakt

Rickard Grönborg,0859097653

Senast uppdaterad: 6 april 2021