Specialpedagog till Väsby Kommunala Förskolor

Jobbannons bild

Har du erfarenhet inom förskola och brinner för att ge barn de bästa förutsättningarna för att alltid vara sitt bästa jag? Tror du likt oss på kollegialt lärande, samarbete och att barn är inte utan blir? Då kan du vara den vi söker.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du möjligheten att bli en del av den nystartsfas gällande den gemensamma ledningsorganisationen inom Väsbys kommunala förskolor. Utvecklingen innebär en förstärkt ledningsorganisation bestående av rektorer, biträdande rektorer och specialpedagog.

Här blir du en del av en positiv, driven ledningsgrupp som samarbetar, stödjer och tar tillvara på varandras kompetenser.

Vår vision "I Väsby Kommunala Förskolor får jag vara mitt allra bästa jag". Tillsammans med övriga ledningsfunktioner arbetar vi för ett gemensamt förhållningssätt kring kvalitet, barnhälsa och mer övergripande stödstrukturer för att ge våra barn i Upplands Väsby kommun det allra bästa.

Om oss

Väsby Kommunala förskolor (VKF) består av åtta förskolor med 950 barn och 160 anställda. Förskolorna har utvecklingsgrupper inom olika områden, samarbete med Uppsala Universitet och tar emot VFU-studenter. Ledningsgruppen består idag av tre rektorer, tre biträdande rektorer, en intendent samt en administratör. Centralt finns stödfunktioner som ekonomi, HR, juridik, elevhälsa, kommunikation och IT.

Förskolorna är indelade i olika områden i kommunen: centrala, västra och östra.

Du kommer som specialpedagog arbeta inom hela organisationen för att utveckla och stödja pedagoger i arbetet med barn i behov av anpassningar i förskolan, tillsammans med rektor som även är din närmaste chef. Nära samarbete sker dock inom hela VKF:s ledningsgrupp.

Om tjänsten


Som specialpedagog inom förskolan är ditt uppdrag att stödja förskolorna i deras arbete med att skapa en trygg, rolig, lärorik och likvärdig förskola. Huvuduppdraget är att jobba på främjande och förebyggande nivå för att utveckla och anpassa lärmiljöer så att alla barn kan utvecklas så långt som möjligt inom ramen för den ordinarie verksamheten. Du har ett särskilt ansvar kring barn i behov av stöd och en central roll i förskolans barnhälsoarbete. Du arbetar nära rektor i förskolans utvecklingsarbete och ger pedagogisk konsultation och handledning till personalen. Du stöttar pedagoger vid kartläggning och utformandet av handlingsplaner samt stöttar ledning vid ansökan om tilläggsbelopp.

Med ett närvarande förhållningssätt arbetar du för att bygga goda relationer med såväl barn, familjer och personal. En viktig del är även att arbeta för att främja mångfald och ett interkulturellt förhållningssätt i verksamheterna.

Tjänstens omfattning är på 75-100%

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

Pedagogisk högskoleutbildning med legitimation som förskollärare samt vidareutbildning som specialpedagog med inriktning mot förskola.

Dokumenterad erfarenhet inom förskola, gärna som arbetslagsledare

Erfarenhet av att aktivt delta i pedagogiska forum/arbete med verksamhetsutveckling

Vana av att använda olika IT-system som en del av ditt arbete

God svenska i tal och skrift

Kunskap om skollagen och förskolans läroplan

God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande med flerspråkighet.

Som person är du strukturerad men kan prioritera och ställa om när det väl behövs. Du har mod att säga ifrån och förmåga att skilja på sak och person. Du ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem. För att passa i rollen, behöver du aktivt ta initiativ i sociala sammanhang och har lätt för att skapa nya relationer.

 

Som person är du:

Strukturerad
Trygg
Kreativ
Relationsskapande


Vi kommer att begära ett utdrag från belastningsregistret på den slutgiltiga kandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Specialpedagog Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad

75-100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

464889

Sista ansökningsdag

2022-01-27

Kontakt

Maria Ögren,0859097820

Senast uppdaterad: 6 april 2021