Stödpedagog till Skvaltagatans gruppboende i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du ha ett arbete som stödpedagog där du får möjlighet att tillämpa dina kunskaper i arbetet med våra boende? Trivs du med att ta eget ansvar, driva utvecklingsarbete, stötta dina kollegor och att ge det bästa pedagogiska stödet och den bästa omsorgen? Läs då mer om tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

Skvaltagatans gruppbostad är en enhet med stort engagemang och en varm och välkomnande atmosfär. Här får du tillsammans med dina kollegor ett mycket varierande arbete med stora möjligheter till utveckling.

Om oss

Skvaltagatan är en gruppbostad enligt LSS med plats för sex boende, som idag har varierande stödbehov. Alla boende har egna lägenheter och i gruppbostaden finns även gemensamhetsutrymmen som kök och vardagsrum. På enheten finns även en personallägenhet med kontor.

Våra medarbetare arbetar för att de som bor här ska kunna leva och bo så likt andra människor som möjligt och få stöd med sina dagliga behov. Arbetet utgår alltid ifrån den enskildes önskemål. Vi arbetar aktivt med social dokumentation och genomförandeplaner. På enheten finns, förutom en stödpedagog, fem stödassisteter som alla jobbar på rullande schema med jourtjänstgöring.

Om tjänsten

Del av din arbetstid är dedikerad till att arbeta med att planera och genomföra utvecklingsarbete samt omvärldsbevaka utvecklingen inom området LSS och tillämpliga arbetssätt.

Du har ett nära samarbete med enhetschef så att vision, värdegrund, rutiner och riktlinjer implementeras, efterlevs och säkerställs i det dagliga arbetet. Din roll innebär övergripande ansvar för att säkerställa att dokumentation och genomförandeplaner skrivs och uppdateras samt kartläggning, riskanalyser och handlingsplaner kring den enskilde.

Du medverkar i regelbundna nätverksmöten med andra stödpedagoger, metodutvecklare och enhetschefer. Du samverkar med anhöriga, gode män och övriga nyckelpersoner för att försäkra den enskilde en god omvårdnad, stöd och service.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har slutförd stödpedagogutbildning (200 YH-poäng), alternativt annan utbildning på lägst gymnasial nivå genom vilken grundläggande kunskaper förvärvats inom följande områden:

  • Intellektuell funktionsnedsättning och autism

  • Salutogent förhållningssätt

  • Tillämpliga arbetssätt med målgruppen och inom LSS-verksamhet, till exempel lågaffektivt bemötande

  • Kognitivt och kommunikativt alternativt stöd

  • Social dokumentation och genomförandeplaner

  • Kartläggning och riskanalys samt handlings- eller bemötandeplaner

Det är meriterande om du har B-körkort.

Som person är du strukturerad genom att du kan planera, genomföra och följa upp både det direkta arbetet med kunderna men även dina administrativa arbetsuppgifter. Vidare är du trygg och samarbetsorienterad, vilket innebär att du har god självkännedom och känner dig trygg i din roll.

Du ska känna dig bekväm att möta och bemöta kunder samt att du både lyssnar på andra och vågar föra fram egna synpunkter på ett respektfullt sätt. Du behöver dessutom vara lösningsinriktad för att passa i rollen, det genom att du aktivt söker svar på frågor, tillämpar rutiner och riktlinjer samt bidrar till vårt förbättringsarbete.

För att du ska få en anställning inom Väsby Stöd och Omsorg krävs det att du är vaccinerad mot covid-19 och kan uppvisa ett covidpass.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Stödpedagog Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

464908

Sista ansökningsdag

2022-02-03

Kontakt

Veronica Östlin,0859097880

Senast uppdaterad: 6 april 2021