Boendestödjare till LSS servicebostad och socialpsykiatri SOL

Jobbannons bild

Vill du arbeta med människor, har ett positivt tänk och är lösningsfokuserad? Brinner du för allas lika rätt till ett gott liv och vill bidra till det? Då ska du söka tjänsten som boendestödjare hos oss inom LSS i Upplands Väsby kommun.

Vi söker dig som kan arbeta vid behov täcka upp vid vakanser samt vikarie under semesterperioden, med möjlighet att även efter sommaren ha ha en timavlönad anställning.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett stimulerande och självständigt arbete med möjlighet att påverka och utveckla.

Om oss

Hos oss blir du en del av LSS Bostad med särskild service som är en del av Väsby stöd och omsorg, den kommunala utföranden av LSS, äldreomsorg och socialpsykiatri i Upplands Väsby kommun.

Nu söker vi personal till Hasselgatan, Kavallerigatan, Maria Krantzons Väg som är servicebostäder enligt LSS samt Dragonvägens servicebostäder enligt SOL.

Om tjänsten

Du arbetar med att stödja, motivera och assistera boende i det dagliga livet samt med att tolka och tydliggöra vardagen. Det innebär i sig att du stödjer pedagogiskt och praktiskt med såväl sociala aktiviteter och hushållssysslor som med personlig omvårdnad och förflyttningar. Detta anpassat till personens individuella behov och önskemål med genomförandeplan som utgångspunkt. Regelbunden dokumentation samt läkemedelsdelegering ingår i arbetsuppgifterna.

Arbetstiden är varierande vilket innebär dag, kväll, helg och/eller nattjänstgöring/sovande jour.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • genomfört eller pågående omvårdnadsutbildning, inriktning funktionsnedsättning eller psykiatri

  • arbetslivserfarenhet

  • goda kunskaper i svenska

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av arbete med personer som har funktionsnedsättning

  • erfarenhet av arbete inom vård- och omsorg.

  • kännedom om Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS)

  • kunskap om tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande, Mi och ESL samt ett salutogent förhållningssätt

  • B-körkort

Som person är du relationsskapande och har lätt för att möta andra människor. Vidare är du stabil och strukturerad, arbetet genomsyras av såväl ett pedagogiskt förhållningssätt och lågeffektivt bemötande som ett tydligt och strukturerat arbetssätt. Vi tror dessutom på att du behöver vara lösningsorienterad för att passa i rollen.

Upplands Väsby Kommun har som krav att man för nyanställning är vaccinerad mot Covid-19 och kan visa upp ett Covidbevis.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Säsongsanställning

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

Varierande utifrån behov

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Timlön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

474349

Sista ansökningsdag

2022-05-31

Kontakt

Ulrika Fredriksson

Senast uppdaterad: 6 april 2021