Bygglovshandläggare/Byggnadsinspektör till Bygg- och miljökontoret

Jobbannons bild

Har du ett stort genuint intresse för samhällsbyggnad och har en förmåga att göra juridiska och estetiska bedömningar? Har du dessutom teknisk kompetens inom byggnation? Vill du vara med och förtäta och utveckla Upplands Väsby kommun? Då har du nu chansen att arbeta hos oss på Byggavdelningen då vi behöver förstärka teamet med ytterligare en bygglovshandläggare/byggnadsinspektör.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du möjligheten att arbeta på en arbetsplats som strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med engagerade medarbetare som tillsammans skapar trivsel och bra resultat. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du är delaktig i utvecklingen av verksamheten och kan känna stolthet i det du gör.

Du blir en del av arbetet med att skapa trygghet, tydlighet och hållbarhet genom utveckling och ömsesidig respekt. Du får även möjlighet att på ett serviceinriktat, rättssäkert och skyndsamt sätt arbeta för ärenden genom hela prövningsprocessen - allt från bygglov och anmälningar till tillsynsverksamhet enligt plan- och bygglagen (PBL).

Om oss

Byggavdelningen är en del av bygg- och miljökontoret som svarar för hantering av bygglov och annan myndighetsutövning. Vi genomför även tillsyn i vårt myndighetsuppdrag enligt PBL. Avdelningen arbetar alltid med fokus på den övergripande samhällsutvecklingen med strävan efter att ha en effektiv och kundorienterad handläggningsprocess.

Här arbetar ett engagerat team som diskuterar och delar kunskaper och erfarenheter med varandra. Detta för att gemensamt bidra till en hög kvalitet med rättssäkerhet samt enhetlig tillämpning av PBL.

Om tjänsten

Som bygglovshandläggare/byggnadsinspektör kommer du att bli en del i vår förvaltning där alla på ett eller annat sätt bidrar till att skapa den fysiska miljön i vår kommun. Du kommer att handlägga ärenden från början till slut. Det innebär att du bland annat kommer att:

 • Granska och bevilja bygglov

 • Hålla tekniskt samråd

 • Göra arbetsplatsbesök

 • Hålla slutsamråd

 • Utfärda start- och slutbesked

 • Hantera tillsyn och förhandsbesked

I ditt arbete ingår även att lämna råd och upplysningar i byggfrågor. Det är en viktig uppgift som innebär att du arbetar utåtriktat och har mycket kontakt med byggherrar. Arbetet bedrivs självständigt med stort eget ansvar och i samverkan med dina kollegor.

Vi arbetar med ständiga förbättringar. Det innebär att du tillsammans med kollegor utvecklar och förbättra rutiner och processer som rör arbetet, både internt och mot våra medborgare. För att hålla en hög kvalitet i arbetet är omvärldsbevakning, kompetensutveckling och deltagande i projekt självklara delar. Du fattar beslut enligt delegation. Beroende av kompetens och intresse kan andra ansvarsområden även vara aktuella.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Relevant högskoleutbildning, såsom byggnadsingenjör, civilingenjör, arkitekt eller annan utbildningsbakgrund inom husbyggnadsteknik. Alternativt erfarenhet från byggbranschen som arbetsgivaren finner likvärdig.

 • Goda kunskaper i relevanta regelverk, främst PBL, PBF och BBR. I det förväntas du ha viss koll på vägledande domar

 • Goda kunskaper i svenska språket i både tal som skrift, utifrån kravet på korrekt formulerade beslut och tydliga motiveringar

 • B-körkort för manuell växellåda

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av bygglovsprövning, kommunala beslutsprocesser och/eller myndighetsutövning i allmänhet

 • Erfarenhet av ärendehanteringssystemet ByggR

Som person är du strukturerad, trygg, relationsskapande och lösningsorienterad. I vårt arbete behöver vi tillsammans på ett strukturerat sätt kunna motivera beslut även i mer komplexa ärenden.   

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Byggnadsinspektör Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

500411

Sista ansökningsdag

2022-05-22

Kontakt

Stina Björnholm,0701980770

Senast uppdaterad: 6 april 2021