Renhållningsingenjör till Kretsloppsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Med ansvar för avfallshanteringen i Upplands Väsby kommun berör vi Väsby-bor varje dag, året om. Brinner du för miljöfrågor och vill ha en viktig roll i en samhällsviktig verksamhet? Då är du den vi söker! Läs mer om vad vi kan erbjuda dig, om oss på kretsloppsenheten och om tjänsten nedan.

Vi erbjuder dig

På kretsloppsenheten på Upplands Väsby kommun erbjuds du en fantastisk möjlighet att utvecklas. Vi arbetar aktivt för att skapa mer enhetliga rutiner, där du blir en självklar och viktig del i arbetet. Vi tror på frihet och flexibilitet i arbetet och därtill har vi också ett stort och meningsfullt ansvar. Som en del i vårt team får du möjlighet att utvecklas i din roll och du arbetar i nära samarbete med dina kollegor.

Vi tycker att det är viktigt med balans mellan fritid och arbete och kan erbjuda goda möjligheter att arbeta på distans.

Om oss

Som renhållningsingenjör med fokus på projektledning och samhällsplanering tillhör du kretsloppsenheten som ingår i kommunens kontor för samhällsbyggnad. Enheten ansvarar för att planera, utveckla och driva kommunens insamling samt hantering av avfall. På enheten arbetar idag ett självgående team på sju medarbetare. Som medarbetare inom kretslopp får du en mycket god kunskap inom områdets regelverk och arbete.

Om tjänsten

Då en av våra medarbetare nu är föräldraledig så söker vi en vikarierande handläggare till vår enhet. Du kommer att arbeta med avfallshantering i ett långsiktigt perspektiv, i nära samarbete med dina kollegor men även externa samarbetspartners. Exempel på arbetsuppgifter:

 • Arbete med stadsplaneringsfrågor ur ett avfallsperspektiv i nära samarbete med kollega

 • Hantering av interna och externa remisser (granska program, planer och bygglov, liksom lagförändringar och liknande)

 • Projektledning med fokus på ökad matavfallsinsamling och ökad insamling av farligt avfall

 • Statistikuppföljning, statistik-rapportering och framtagning av prognoser

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning, exempelvis med inriktning naturvetenskap/miljö eller kunskap och erfarenhet som vi bedömer likvärdig

 • Erfarenhet från avfallshantering, exempelvis som kommunal tjänsteperson eller konsult

 • B-körkort (möjlighet att låna bil i tjänsten finns)

 • Lätt att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift

 • Ett gediget intresse av att arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av projektledning, som projektmedlem eller projektledare

 • Erfarenhet av arbete med frågor kring insamling av matavfall och farligt avfall

 • Erfarenhet av att ha arbetat i en politisk styrd verksamhet 

Som person är du strukturerad och resultatorienterad genom att du bland annat organiserar och planerar ditt arbete väl så att vi tillsammans kan uppnå uppsatta mål och deadlines. Vi tror dessutom på att du behöver vara en relationsskapande och samarbetsorienterad person för att passa in i rollen, det genom att du har ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

501103

Sista ansökningsdag

2022-05-20

Kontakt

Celeste Hoffman,0859097199

Senast uppdaterad: 6 april 2021