Kommunantikvarie till Strategisk planering i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du intresserad av att arbeta med kulturmiljöfrågor i växande kommun som Upplands Väsby är? Vi söker en strukturerad och resultatorienterad person som värnar om goda relationer. Hos oss är du med och påverkar hur historien och framtiden ska mötas och utvecklas på bästa möjliga sätt. Lär mer om vad vi kan erbjuda dig, om oss på enheten för strategiskplanering och om tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

Hos oss kommer du till en strategisk enhet som präglas av samarbete utan prestige och med högt i tak. Du får möjlighet att utvecklas och bidra med din kompetens i spännande projekt. Både i att utvecklas som projektledare och projektdeltagare och samtidigt bidra till en hållbar utveckling.

Om oss

Som Kommunantikvarie tillhör du enheten för strategisk planering som är en del av avdelningen SPLEX som ingår i kommunens kontor för samhällsbyggnad. SPLEX består även av enheterna mark- och exploatering, detaljplanering och arkitektur. Totalt på avdelningen arbetar cirka 30 personer. På enheten arbetar även översiktsplanerare, trafikplanerare och miljöplanerare.

Om tjänsten

Tjänsten handlar om att driva frågorna kring kulturmiljö. Du blir projektledare för kulturmiljöprogrammet som håller på att tas fram. Som kommunantikvarie deltar du även i kommunens fysiska planering, översiktsplanering, detaljplanering och liknande projekt. Du är kommunens expertstöd när det gäller kulturmiljöfrågor.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Akademisk utbildning inom kulturmiljöområdet

  • Byggnadsantikvariska och byggnadstekniska kunskaper

  • Goda kunskaper om plan- och bygglagen, miljöbalken och kulturmiljölagen

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av politisk organisation

  • Erfarenhet av antikvarisk medverkan i stadsbyggnadsprojekt som berör kulturmiljöfrågor

  • Erfarenhet av antikvarisk medverkan av konsekvensanalyser vid ändringsförslag av kulturhistorisk värdefull bebyggelse och kulturvärden vid ändring av byggnadsverk

  • Kunskaper om kulturmiljövårdens miljöarbete, kulturpolitik, bidrag som Länsstyrelsen tilldelar, tvärvetenskapliga kunskaper såsom arkeologi, biologiskt kulturarv och naturvärden

Som person är du strukturerad och resultatorienterad. Du organiserar och planerar ditt arbete väl och arbetar ambitiöst för att nå såväl uppsatta mål som goda resultat. Vidare är du relationsskapande och samarbetsorienterad vilket för oss innebär att trivs att samarbeta med många olika kompetenser, vilket vi ser som en förutsättning i att lyckas i rollen. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Bebyggelseantikvarie Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

501337

Sista ansökningsdag

2022-05-20

Kontakt

Rickard Grönborg,0859097653

Senast uppdaterad: 6 april 2021