Jurist inom samhällsbyggnad till Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vi söker nu en erfaren jurist som vill ha en nyckelroll i arbetet med utvecklingen av en rättssäker och effektiv samhällsbyggnadsprocess. Har du förmåga att ta egna initiativ och självständigt driva frågor? Är du dessutom prestigelös och noggrann i ditt arbete? Läs mer om vad vi kan erbjuda dig, om oss på kontoret för samhällsbyggnad och om tjänsten.

Vi erbjuder dig

Hos oss kommer du att ha en central roll i utvecklingen av samhällsbyggnadsprocessen i en expansiv kommun med många kunniga och engagerade kollegor.

Vi tycker att det är viktigt med balans mellan fritid och arbete och kan erbjuda goda möjligheter att arbeta på distans.

Om oss

Kontoret för samhällsbyggnad är uppbyggt utifrån tre verksamhetsgrenar: teknik, fastighet samt samhällsplanering och exploatering. Tjänsten som jurist är placerad på staben vars inriktning är ledningsstöd. Inom kontoret är vi cirka 125 medarbetare och vår uppgift är att utveckla, bygga och ta hand om Upplands Väsby, både nu och i framtiden. Verksamheten innefattar bland annat att vårda och sköta kommunens egendom, gator, vägar, parker, grönområden, sjöar och vattendrag.

Vidare innefattas att se till att kommunens medborgare och företag har fungerande vatten, avlopp och avfallshantering samt att planera för hur kommunen ska växa och ta emot nya Väsbybor. 

Om tjänsten

Som jurist på kontoret arbetar du proaktivt med att ge juridiskt stöd i samhällsbyggnadsprocessens olika delar. I rollen ingår att genomföra juridiska utredningar inom olika sakområden, upprätta och granska avtal, handlägga överklaganden, upprätta yttranden till myndigheter, medborgare och andra aktörer samt att företräda kommunen vid domstol och andra myndigheter. Detta innebär bland annat att:

  • Göra rättsliga utredningar och bedömningar, exempelvis i samband med ny eller förändrad praxis eller lagstiftning

  • Företräda eller vara ett stöd till den som ska företräda kommunen i en domstolsförhandling

  • Handlägga eller samråda i vissa typer av ärenden

  • Utarbeta förslag till svar på statliga remisser

  • Vara behjälplig vid avrop av juridisk specialkompetens i vissa ärenden

Är du den vi söker?

Kommunen befinner sig i ett spännande utvecklingsskede där digitaliseringen är en betydande faktor för ökad effektivitet och förbättrad service till medarbetare, Väsbybor och företag. Vi söker därför dig som är nyfiken på nya arbetssätt och vill vara med i vår digitala omställning. Vi söker dig som har ett konsultativt förhållningssätt och är trygg i din yrkesroll.

Vi söker även dig som har:

  • Juristexamen

  • Minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete i offentlig sektor, främst inom entreprenad- och exploateringsjuridik inklusive plan- och byggrätt

  • Mycket god förmåga i muntlig och skriftlig kommunikation på svenska då arbetet ställer höga krav på att tolka och skriva avancerad text

Det är meriterande om du har erfarenhet av att införa, implementera eller utveckla digitala arbetssätt.

Som person är du prestigelös, effektiv, noggrann och självständig i ditt arbete. Du har god förmåga att samarbeta med andra då rollen innefattar kontakter med olika yrkeskompetenser. Du kan strukturera komplicerade frågor och kommunicera lösningar på rättsliga frågeställningar på ett pedagogiskt sätt, såväl muntligt som skriftligt.

För rollen krävs att du har förmåga att ta egna initiativ och att självständigt driva frågor inom dina sakområden. Att leverera god service och ett bra bemötande ser du som en självklarhet. För att passa i rollen behöver du även vara flexibel då tjänsten ofta medför att omprioriteringar behöver göras.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Stadsjurist/Kommunjurist/Stadsadvokat Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

502594

Sista ansökningsdag

2022-05-17

Kontakt

Jenny Gustafsson,0859097023,Helene Bryskhe,0859097376

Senast uppdaterad: 6 april 2021