Barnhandläggare/familjehemshandläggare i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du vara med och göra skillnad för barn och unga? Socialtjänstens övergripande mål är att insatser ska ge den enskilde bästa möjliga hjälp och stöd för att uppnå självständighet och trygghet. För att lyckas med uppdraget söker vi nu barnhandläggare och familjehemshandläggare till placeringsenheten. Läs mer om vad vi kan erbjuda dig, om oss på placeringsenheten och om tjänsten nedan.

Vi erbjuder dig

 • En möjlighet att växa och utvecklas samtidigt som du är med och formar morgondagens sociala arbete. Vi bygger på ett tillitsbaserat synsätt och du har möjlighet att påverka ditt arbete

 • Aktivt arbete med att förbättra rutiner och metoder för att säkra kvaliteten i det sociala arbetet

 • Rimlig arbetsbörda

 • Möjlighet att ta tillvara din vilja att bredda din kunskap om socialt arbete

 • Ett gott samarbete med andra enheter inom individ-och familj, varav flera sitter i samma hus som vi

 • En fullt bemannad ledningsgrupp, alla med många års erfarenhet som arbetar nära och tillgängligt vilket ger möjlighet till personligt stöd och vägledning

 • Extern handledning, individuellt anpassad kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, flextidsavtal och semesterväxling

 • Ett administrativt stöd och ett fantastiskt och nära IT-stöd

 • En arbetsplats som ligger i Upplands Väsbys galleria, med det breda utbud det innebär

 • Möjlighet att använda taligenkänningsverktyg för att minska dokumentationstiden och öka tiden för möte 

Om oss

Individ-och familjeomsorgen (IFO) består av sex enheter; enheten ekonomiskt bistånd, utredningsenheten barn och ungdom, placeringsenheten barn och unga, beroendeenheten, vägval vuxen samt förebyggande och behandling. Vi är cirka 100 medarbetare inom IFO. 

Vid placeringsenheten barn och unga arbetar socialsekreterare med handläggning av ärenden som rör placerade barn och ungdomar 0-20 år. Vi är uppdelade i två grupper, barnhandläggare och familjehemshandläggare.  

Om tjänsten

I tjänsten som barnhandläggare träffar du barnen regelbundet, minst fyra gånger om året och arbetar för att ha bra relationer med dem. Du stödjer dem, uppmuntrar, bekräftar och peppar, allt utifrån behov. Du har kontakt med vårdnadshavare, skola och andra aktörer. Du är ansvarig för att följa upp att barnets vård i familjehemmet genomförs på bästa sätt. Ibland blir en vårdnadsöverflytt till familjehemmet aktuell, och då arbetar du med den processen. Andra gånger blir en återförening med ursprungsfamiljen aktuell och då jobbar du med det. Hela tiden med barnets bästa för ögonen, naturligtvis. 

I tjänsten som familjehemshandläggare rekryterar du, utreder, handleder och utbildar familjehem.

Vi arbetar enligt barns behov i centrum (BBIC) och gällande lagstiftning samt våra riktlinjer. Du kommer att arbeta i ett team där varje ärende har en familjehemshandläggare och en barnhandläggare som planerar och följer upp vården för det placerade barnet. Vi arbetar med ”det tredelade föräldraskapet” där samverkan mellan familjehemmet, ursprungsfamiljen och socialtjänsten är av avgörande betydelse. Du har förmånen att få följa barnen i livets alla med- och motgångar, ibland under hela uppväxten.

Arbetet har oftast ett annat tempo än på utredningssidan och du har stora möjligheter att själv planera din arbetstid. I arbetet ingår en del resor vilket innebär att det är bra att kunna vara flexibel gällande arbetstidens förläggning. 

Är du den vi söker?

För att arbeta som socialsekreterare med barn och ungdomsärenden inom socialtjänsten krävs särskild behörighet. Vi söker dig som har:

 • En socionomexamen eller annan likvärdig utbildning som uppfyller socialstyrelsens krav

 • Kunskap om gällande lagstiftning och BBIC

 • Lätt för att uttrycka dig i tal och skrift då noggrann dokumentation krävs

 • B-körkort

Familjehemsvården är mycket komplex men också inspirerande och utmanande och det är en stor tillgång att ha erfarenhet från andra myndighetsutövande verksamheter inom Socialtjänsten och erfarenheter från familjehemsvård.   

Vi vill att du är trygg och stabil och att du kan skilja på det personliga och professionella. Du har lätt för att samarbeta, kommunicera och lyssna.  Du tar dig an alla arbetsuppgifter med nyfikenhet, kreativitet och personligt engagemang. Vidare har du ett tydligt barnperspektiv och du förväntas delta aktivt i det utvecklingsarbete som rör barn och ungdomar inom socialtjänsten. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Socialsekreterare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

2

Referensnummer

502905

Sista ansökningsdag

2022-05-17

Kontakt

Cecilia Wassén,0859097212

Senast uppdaterad: 6 april 2021