Miljöinspektörer till miljöenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Upplands Väsby är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Upplands Väsby. Vill du bli vår nya kollega?

Vi erbjuder dig

Miljöenheten på bygg- och miljökontoret är en trivsam arbetsplats med god gemenskap belägen centralt, nära stationen i Upplands Väsby. Vi kan erbjuda en lagom stor arbetsgrupp som arbetar som ett lag där varje medarbetare är en viktig del av helheten. Vi erbjuder dig en omväxlande tjänst med stor möjlighet att påverka. Hos oss får du även möjlighet till kontinuerlig fortbildning och utveckling inom de sakfrågor och färdigheter arbetet kräver.

Kommunen tillämpar semesterväxling och ett generöst flextidsavtal som ger möjlighet att anpassa dagarna så att både arbete och livets övriga delar får plats. Vi är måna om att du ska må bra och ger dig friskvårdsbidrag samt vid behov tillgång till professionellt personalstöd.

Om oss

Miljöenheten på bygg- och miljökontoret i Upplands Väsby består av ett trevligt och kunnigt gäng på 16 personer. Vi arbetar främst med myndighetstillsyn enligt miljöbalken, livsmedelslagstiftningen och alkohollagstiftningen. Tillsynsarbetet bedrivs i ämnesgrupper där medarbetarna självständigt planerar och genomför arbetet. Som medarbetare på bygg- och miljökontoret får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens.

Om tjänsten

Till avdelningen söker vi nu två miljöinspektör, ett vikariat och en visstidsanställning. Vikariatet är inriktat på miljöbalkstillsyn, mot hälsoskydd och den andra tjänsten är inriktad mot tillsyn enligt livsmedelslagstiftningen.

Som miljöinspektör på miljöavdelningen har du en viktig funktion och bedriver myndighetsutövning med stöd i miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Du bedriver tillsyn både enskilt och i samarbete med andra. Tillsammans med engagerade och kunniga kollegor blir du en viktig medspelare i vårt lag som präglas av en god stämning och framåtanda.

Vi jobbar med tillsyn i olika branschgrupper vilket innebär att du tillsammans med andra deltar aktivt i planering, genomförande och uppföljning av olika tillsynsinsatser. Därutöver hanteras inkommande ärenden löpande. Du verkar för en tillsyn som kännetecknas av hög service och god kvalitét samt ett gott bemötande utan att göra avkall på myndighetsrollen som ibland innebär att behöva fatta tuffa beslut i komplicerade ärenden.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • Är utbildad miljöinspektör eller har annan likvärdig naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå

  • Har B-körkort, då arbetet utförs runt om i hela kommunen. Men du behöver inte ha tillgång till egen bil

  • Kan uttrycka dig väl på svenska, eftersom arbetet förutsätter många kontakter med verksamhetsutövare och allmänhet

  • Har erfarenhet att använda olika digitala verktyg som en del av arbetet

  • Är villig att utvecklas och är beredd att satsa energi på såväl den egna som på avdelningens utveckling

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete med tillsyn

  • God kännedom om gällande lagstiftning

  • Erfarenhet av ärendesystemen EDP Vision och Lex, då kontoret använder dessa

Som person är du effektiv, flexibel och ansvarstagande. Det är också viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Arbetsuppgifterna är mycket utåtriktade varför du måste fungera väl både som myndighetsperson och rådgivare till allmänhet och företag. I myndighetsrollen har du som person en förmåga att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav samt att fatta beslut. Myndighetsrollen ställer också krav på en utpräglad känsla för integritet.

Vidare besitter du en hög social kompetens som bidrar till att skapa ömsesidigt förtroende och respekt i mötet med våra verksamhetsutövare. Du kan hantera ett högt arbetstempo och har god förmåga att planera och prioritera ditt arbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Miljö- och hälsoskyddsinspektör Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

2

Referensnummer

503260

Sista ansökningsdag

2022-08-14

Kontakt

Kristine Tuxen Borlaug,0859097498

Senast uppdaterad: 6 april 2021