Controller till Ekonomienheten i Upplands Väsby Kommun

Jobbannons bild

Söker du ett nytt spännande jobb som controller där du kan vara med och göra skillnad? Har du dessutom ett intresse för samhällsfrågor är detta jobbet för dig. Upplands Väsby är en kommun som växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. När en av våra kollegor går mot nya utmaningar internt behöver vi förstärka ekonomienheten med en ny controller.

Vi erbjuder dig

På ekonomienheten på Upplands Väsby Kommun erbjuds du som ekonom en fantastisk möjlighet att utvecklas.

Vi arbetar aktivt för att skapa mer enhetliga rutiner, där du blir en viktig del i arbetet. Vi tror på frihet och flexibilitet i arbetet och därtill har vi också ett stort och meningsfullt ansvar. Som en del i vårt team får du möjlighet att utvecklas i din roll, i nära samarbete med dina kollegor och med den verksamhet du arbetar för.

Det finns goda möjligheter att pendla med närhet till både pendeltåg och parkering. Vi tycker det är viktigt med balans mellan fritid och arbete och har förmånliga avtal med lediga klämdagar och annat som vi gärna berättar mer om när vi träffas.

Om oss

På ekonomienheten är vi 19 kollegor som arbetar tillsammans. Vi är ett härligt team som sitter i moderna, aktivitetsbaserade lokaler centralt i Upplands Väsby. Vi är alla ekonomer med olika ansvarsområden inom planering, uppföljning, redovisning och finans. Som controller ingår du i en arbetsgrupp av controllers som alla arbetar med liknande arbetsuppgifter men som stöttar olika delar av kommunens verksamhetsområden.

Om tjänsten

I rollen som controller arbetar du mot kommunens verksamheter vilket över tid betyder ett omväxlande arbete där du ges möjlighet att lära dig nya verksamheter och bredda dina kunskaper. I den här tjänsten arbetar du som controller inom utbildningsnämndens verksamhetsområden. I ditt uppdrag arbetar du nära ytterligare en controllerkollega som har i uppdrag att stötta de kommunala skolorna.

Du bidrar aktivt till att enhetschefer och ledning har de beslutsunderlag som krävs för att kunna styra och utveckla verksamheten framåt i enlighet med uppsatta mål. Här blir du väl insatt i hur en kommunal verksamhet drivs och ett stort samhällsintresse är en fördel.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Rapportera till och stötta verksamhetschefer

  • Rapportera till nämnd

  • Planering, budgetering och prognos

  • Uppföljning och analys

  • Intern verksamhetsutveckling

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen inom ekonomi (eller motsvarande)

  • Några års erfarenhet av att arbeta som controller, antingen inom privat eller offentlig sektor

  • Praktisk erfarenhet av och god förståelse för ekonomiska frågor och redovisning för att kunna arbeta självständigt och proaktivt

  • Tidigare erfarenhet av att arbeta i större ekonomisystem

  • Goda kunskaper i Excel

Meriterande är tidigare erfarenhet av skattefinansierad verksamhet eller att ha arbetat i en politiskt styrd organisation.

För att lyckas i rollen krävs en analytisk förmåga utöver det vanliga. Du hittar lätt nycklarna i verksamheten och har förmågan att använda dina tidigare erfarenheter och applicera dem på nya arbetsuppgifter. I den här rollen är det en fördel om du uppskattar att samarbeta med många olika intressenter.

Förmågan att uttrycka sig i tal och skrift kommer väl till pass i det dagliga arbetet samt vid rapportering. Vidare gillar du att ge service och förhåller dig konsultativ, med fingertoppskänsla stöttar du verksamheten och dess chefer. För att trivas i rollen tror vi dessutom att du behöver vara både lösningsorienterad och strukturerad då enheten utvecklas och alla pusselbitar ännu inte är helt på sin plats.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Controller Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse under hösten 2022

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

507460

Sista ansökningsdag

2022-06-03

Kontakt

Carin Wall,072-9889007

Senast uppdaterad: 6 april 2021