Planarkitekt till enheten detaljplanering och arkitektur i Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du en erfaren planarkitekt som söker ett nytt spännande, varierande och mångsidigt arbete? Vill du arbeta i en kommun som växer? I så fall kan detta vara tjänsten för dig! Just nu söker vi både erfarna och nyexaminerade planarkitekter som vill ta sig an vår fylliga planportfölj hos oss på enheten för detaljplanering och arkitektur i Upplands Väsby kommun. 

Om du vill veta mer hur det är att arbeta hos oss, läs gärna intervjun med planarkitekten Alexander som du finner på vår LinkedIn: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6944579089907236865

Vi erbjuder dig

 • Hos oss blir du en del av en enhet som präglas av samarbete utan prestige där vi hjälper varandra. Den är lagom stor så det är lätt för alla att komma till tals. Vi strävar efter att alla ska ha en balanserad, intressant och utvecklande projektportfölj.

 • Här har vi utöver vanliga enhetsmöten även ”planlabbet” där vi diskuterar övergripande principiella frågor och utmaningar eller inspirerande projekt som vi tagit del av vid studiebesök eller annan omvärldsspaning.

 • Vårt arbetssätt bygger på frihet under ansvar, i syfte att skapa goda förutsättningar för ett effektivt projektarbete och anpassning till privatlivets behov. Här har du även möjlighet arbeta på distans ett antal dagar i veckan. Den fysiska arbetsplatsen finns i fräscha lokaler precis bredvid pendeltågsstationen i Väsby. 

Om oss

Enheten för detaljplanering och arkitektur är en del av avdelningen samhällsplanering och arkitektur inom kontoret för samhällsbyggnad. Inom avdelningen finns även enheterna mark- och exploatering och strategisk planering som vi har ett nära samarbete med.

Inom enheten för detaljplanering och arkitektur arbetar utöver chef för närvarande av sex planarkitekter och en plankoordinator.

Pågående projekt är ett antal större projekt i de centrala delarna, bland annat Väsby entré, Optimus, Skanska-projektet och Fyrklövern. På Väsbys västra sida startar både skol- och förskoleprojekt till hösten. Det pågår även projekt för flerbostadshus, småhus, förskolor och verksamheter i den mindre täta stadsbygden. 

Om tjänsten

Som planarkitekt är du projektledare för detaljplanen. Det innebär att du beställer och granskar relevanta utredningar, arbetar fram planhandlingar, författar tjänsteskrivelser inför beslut samt föredrar för styrgrupp och politik. Du handlägger planbesked, förstudier, detaljplaner och remisser. Ibland arbetar vi med mer övergripande strategiska frågor.

Vi arbetar i projektform och har ett nära samarbete med exploatörer, andra enheter, myndigheter och kommuninnevånare. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • masterexamen som arkitekt, fysisk planerare eller samhällsplanerare

 • erfarenhet som planarkitekt i kommunal verksamhet

 • erfarenhet av att hantera både små, stora och komplexa projekt

 • goda kunskaper i gällande lagstiftning och dess tillämpning

 • goda kunskaper i Auto Cad

 • god förmåga att i tal, skrift och bild beskriva ett projekts framsteg, möjligheter, utmaningar

 • goda kunskaper i svenska språket

Det är meriterande om du:

 • behärskar Focus detaljplan

 • har kännedom om de nya kraven om digitalisering av detaljplaner

 • har erfarenhet av GIS-verktyg och relevanta Adobeprogram

 • har beställarkompetens

Du är både analytisk och kreativ och kan därför ta till dig fakta från utredningar och annat underlag och omvandla det till genomförbara och attraktiva planförslag. Du är  samarbetsorienterad och därmed lyhörd och hjälpsam. Du kan tillsammans med både interna och externa aktörer lyssna, argumentera och väga samman olika ståndpunkter och fakta och komma fram till en god gemensam lösning. Slutligen är du strukturerad och kan planera, genomföra och avrapportera dina projekt mot ett mål och en tidsplan. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Planarkitekt Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Efter överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

509810

Sista ansökningsdag

2022-09-25

Kontakt

Åsa Dahlgren,0851802512

Senast uppdaterad: 6 april 2021