Utvecklingsledare till Väsby Direkt i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Söker du ett kreativt och varierande arbete som utvecklingsledare till kommunens kontaktcenter Väsby Direkt, där både förändringsledning och tjänstedesign är viktiga ledord? Då kan du vara den person vi söker!

Vi erbjuder dig

Du är välkommen till ett varmt och kreativt gäng med stort utvecklingsdriv, höga ambitioner och gott samarbete. Vi vill överträffa befintliga och kommande Väsbybors förväntningar på mötet med kommunen genom att tänka och skapa nytt, helt i Upplands Väsbys anda av att våga söka nya vägar.

Om oss

Kontaktcentret erbjuder en väg in till kommunen och har cirka 25 medarbetare som möter medborgarna i telefon, mejl och reception. Vi sitter i kommunhuset, praktiskt beläget vid Väsby Centrum och en kort promenad från pendeltågsstationen.

Om tjänsten

Som utvecklingsledare kommer du jobba centralt med utveckling av de processer som rör kommunens möten med medborgare och andra intressenter. Du arbetar med att stödja och leda förändringsinitiativ och utveckling inom flera områden utifrån de kommunala verksamheternas behov. Här är det lika viktigt att se detaljer som helheten.

Rollen som utvecklingsledare har initialt en central funktion i ett kommunövergripande projekt för att utforma ett nytt kundmöte mellan medborgare, näringsliv och kommunens verksamheter. Projektet tittar särskilt på hur vi kan använda oss av tjänstedesign för att hitta innovativa lösningar, knyta ihop hela ärendekedjan från start till mål – och att våga tänka nytt. Som utvecklingsledare kommer du aktivt delta i projektet som projektmedlem, men också ansvara och driva ett eller fler mindre delprojekt inom projektet. Projektet arbetar till stor del agilt och kommer att drivas i samarbete med flera av kommunens verksamheter.

Som utvecklingsledare kommer du driva och samordna olika typer av utvecklingsarbete som rör processerna kring kundmötet. Många av de uppdrag som utförs inom ramen för rollen innefattar att kartlägga, initiera och genomföra flera aktiviteter för att nå målet, och här är det du som är motorn. Du kommer också ha rollen förvaltningsledare där förvaltningsobjektet är kommunens kontaktcenter Väsby Direkts verksamhetssystem.

I din roll som förvaltningsledare jobbar du tätt tillsammans med förvaltningsledare-IT och objektspecialister för att utveckla systemet. Väsby Direkt är organisatoriskt placerat på avdelningen Kommunikation och HR, och är en av de nyckelenheter du kommer jobba med. Väsby Direkt använder idag Artvise som verksamhetssystem.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av att arbeta med projektledning, utvecklingsledning, förändringsledning eller verksamhetsutveckling i någon form, gärna i offentlig verksamhet, eller annan relevant bakgrund. Du har även relevant akademisk utbildning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av tjänstedesign/service design.

Som person är du analytisk, strukturerad och arbetar enligt en tydlig process – du organiserar och planerar ditt eget arbete väl, slutför det som påbörjats och jobbar gärna mot deadlines. Vidare är du kreativ och lösningsorienterad, tänker i nya banor och finner snabbt nya lösningar på gamla problem. Vi tror också att du behöver ha en hög pedagogisk förmåga, lätt för att skapa relationer och att du jobbar både för att driva team framåt och för att skapa teamkänsla.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Systemförvaltare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

514429

Sista ansökningsdag

2022-06-23

Kontakt

Karin Hallgren,0859097090,Sofie Skogaby,0859097887

Senast uppdaterad: 6 april 2021