Kommunövergripande verksamhetscontroller till Kommunledningskontoret

Jobbannons bild

Lockas du av att arbeta strategiskt med planering och uppföljning av samtliga verksamheter inom en kommun? Tilltalas du av tanken att tillsammans med andra ansvara för några av kommunens viktigaste ledningsprocesser för att bidra till en effektiv verksamhet, och arbeta med taktiska och digitala frågor inom kommunal förvaltning? Då kanske detta är jobbet för dig.

Vi erbjuder dig

I tjänsten som kommunövergripande verksamhetscontroller är du en del av staben på kommunledningskontoret och arbetar nära kommunens högsta ledning. Du samordnar och bistår stabschef i arbetet med kommunens ledningssystem för att stödja kontoren i deras löpande rapporterings- och uppföljningsarbete. Som kommunövergripande verksamhetscontroller har du ansvar för ett nära samarbete med verksamhetscontrollers på kommunens samtliga kontor.

Om oss

Staben är en enhet på kommunledningskontoret underställd biträdande kommundirektör med sju medarbetare som arbetar med kommunens lednings- och uppföljningsprocesser. Enheten ansvarar också för politiska uppdrag inom arbetsmarknad- och integration samt miljöstrategiskt arbete. Enhetens uppgift är att bidra till att kommunen kontinuerligt jobbar med ständiga förbättringar som effektiviserar den kommunala förvaltningen. På staben sätter vi stort värde på samarbete och servicekänsla gentemot övriga kommunorganisationen. Inom enheten finns mycket samlad kompetens där vi tycker om att jobba tillsammans och dela med oss av våra erfarenheter.

Om tjänsten

I rollen ingår att:
• Förvalta och driva kommunens planerings- och uppföljningsprocess, dvs vara ett strategiskt stöd för ledning och samverka med verksamhetskontrollers på övriga kontor i arbetet i planerings- och uppföljningsprocessen.
• Som förvaltningsledare för det digitala ledningssystemet säkerställa struktur som möjliggör en effektiv rapportering av verksamhetsplanering och uppföljning i det digitala stödet för kommunens ledningssystem.
• Vara ett administrativt stöd genom att driva processen för kommunens flerårsplan i tjänsteorganisationen.
• Bistå med utrednings- och analysarbete i uppdrag för kommun- och politisk ledning samt i diverse motionsärenden.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Universitets- eller högskoleutbildning inom statsförvaltning, ekonomi eller likvärdigt.
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta som controller.
  • Mycket god svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • Chefs- eller konsulterfarenhet
  • Vana att arbeta i politiskt styrd organisation
  • Kommunerfarenhet
  • Intresse för förvaltningsstyrning, och digitalt stöd för verksamhetsplanering (Stratsys)

Som person är du resultatorienterad och van att hantera snabbt förändrade förutsättningar.  Vidare är du duktig på att skapa relationer, vilket för oss innebär att du ser behovet av att samarbeta med andra för att nå gemensamma mål. Vi tror dessutom på att du behöver vara en analytiskt lagd person ser vikten av struktur i arbetet för att passa i rollen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Business controller Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

515712

Sista ansökningsdag

2022-06-30

Kontakt

Mattias Grönberg,0859097442

Senast uppdaterad: 6 april 2021