Projektledare till Fastighetsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du en person med erfarenhet av att hantera många olika typer av projekt som rör allt från mindre verksamhetsanpassningar, planerat underhåll, om- och tillbyggnad och nyproduktion? Vi behöver nu förstärkning av ytterligare projektledare som kommer hantera våra olika projekt för att säkerställa fastighetsavdelnings uppdrag som lokalhållare för kommunal service. Om du dessutom tycker om att arbeta mot resultat och är målinriktad kanske är du vår framtida projektledare inom fastighetsavdelningen i Upplands Väsby kommun? Ansök redan idag!

Vi erbjuder dig

Du får möjlighet att arbeta med projekt-, projekterings- och byggledning. Hos oss blir du en del av en kommun som växer. Här får du även möjlighet att vara en del av ett kontor som tror på god samverkan för att utveckla service som skapar värde för Väsbyborna. 

Om oss

Som projektledare blir du en del av fastighetsavdelningen som ingår i kontoret för samhällsbyggnad med omkring 125 anställda. Fastighetsavdelning har som uppgift att förvalta, bygga och utveckla kommunens verksamhetslokaler på cirka 180 000 kvm såsom förskolor, skolor, omsorgslokaler och boenden samt lokaler och anläggningar för idrott och kultur.

Avdelningen leds av fastighetschefen som har 25 medarbetare som består av en arbetsgrupp för projekt och affärsområde med 13 medarbetare och en grupp för fastighetsdrift med 12 medarbetare.

Om tjänsten

Som projektledare ansvarar du övergripande för följande:

 • Arbeta brett med projekt-, projekterings- och byggledning inom ROT och nyproduktion

 • Ansvara för att driva projekten mot uppställda mål avseende funktion, kvalitet, tid och kostnad

 • Projektledningsuppdraget omfattar hela processen, från förstudie till genomförande, besiktning och uppföljning 

 • Medverka och ta fram utredningar, underlag för upphandlingar av entreprenader, konsulter och leverantörer

 • Arbetet sker i nära samarbete med intressenter inom kommunen, konsulter, leverantörer och entreprenörer samt med kollegor inom fastighetsavdelningen

Projektledare har ett eget forum som kallas ”projektråd” för kollegialt lärande och utveckling av projektledningsuppdraget inom enheten. Det finns även ett ”energi- och miljöråd” för hantering och samordning av energieffektiviseringsprojekt.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Relevant utbildning inom fackområdet, gärna en högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, bygg och anläggning

 • God arbetslivserfarenhet som projektledare och dokumenterad erfarenhet av projekterings- och byggledning av både enkla och mer komplexa ny eller ROT byggprojekt

 • Har god kunskap om juridik och avtalsformer inom entreprenadsområdet och erfarenhet av arbete med upphandling enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU)

 • Erfarenhet av att driva ROT projekt eller byggservice-verksamhet

 • Goda kunskaper inom ekonomi

 • Goda kunskaper i svenska

 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbeta i en politisk styrd organisation

 • Arbetat med energieffektiviseringar i både liten och stor skala

 • Vana av att jobba med olika certifieringssystem inom miljöområdet

Som person är du strukturerad och samarbetsorienterad. Du kan självständigt och tillsammans med andra lösa olika uppgifter utan att missa de långsiktiga strategierna. Vi ser att du behöver ha förmågan att vara resultatorienterad i din roll och hantera olika uppdrag i pressade situationer på ett konstruktivt sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Byggledare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

517287

Sista ansökningsdag

2022-08-01

Kontakt

Faihaa Yaqub,085902568

Senast uppdaterad: 6 april 2021