Studie- och yrkesvägledare till Vuxenutbildningen i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du ha ett jobb med stort eget ansvar och goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll som studie- och yrkesvägledare? Trivs du likt oss med omväxling och delaktighet i ditt arbete samt med utmaningar? Sök då tjänsten hos oss på vuxenutbildningen i Upplands Väsby kommun! Detta kan vara nästa steg för dig i din karriär.

Vi erbjuder dig

Miljön hos oss på vuxenutbildningen präglas av nyfikenhet, öppenhet och förtroende där vi arbetar utifrån verksamhetens bästa. Uppdragen innebär många kontaktytor och stora möjligheter till att utveckla samt att utvecklas.

Om oss

Enheten för vuxenutbildning tillhör kommunens utbildningskontor. Enheten har flera uppdrag så som all antagning till vuxenutbildning, studie- och yrkesvägledning, kvalitetsuppföljning, kommunikation, information och uppsökande verksamhet, stöd inom vuxenutbildningen, verksamhetsuppföljning och utvärdering av den auktoriserade vuxenutbildningen.

Vuxenutbildningens verksamhet ska leda till bättre förutsättningar att möta de krav och förväntningar som ställs på vuxenutbildningen idag i ett föränderligt samhälle.

Om tjänsten

I rollen som studie- och yrkesvägledare ansvarar du för att underlätta individens väg till egen försörjning genom utbildning. Uppdraget innefattar att vägleda vuxna, enskilt och i grupp, och inför studier inom den kommunala vuxenutbildningen. Du kommer också att arbeta med antagning, uppföljning av elever, individuella studieplaner, dokumentation, informationer för grupper, marknadsföring i olika sammanhang, utvecklingsarbete samt andra arbetsuppgifter som kan ingå i uppdraget.

Ditt arbete kommer att fokusera på vuxenutbildningen, men då vår enhet ansvarar för flera olika uppdrag och insatser kan det bli aktuellt att delta i aktiviteter som inte enbart är inriktade på vuxna eller det som ingår i just dina arbetsuppgifter. Inledningsvis vill vi att du lär dig hur vi arbetar hos oss. Sedan kommer du att lägga mer fokus på det preventiva arbetet för att förhindra avbrott på vuxenutbildningen, den uppsökande verksamheten hos oss samt samarbetet med de mottagande skolorna. Det är därför av värde att du har lätt för att samarbeta med alla på enheten, är flexibel och intresserad av vad alla dina kollegor arbetar med, samt ser hela enhetens gemensamma mål. I ditt uppdrag ingår även att:

 • Ta fram statistik

 • Dokumentera insatser och granska rapporter samt säkerställa att insatserna håller en hög kvalitet

 • Samarbeta med övriga medarbetare i verksamheter för att säkerställa rätt insats till våra medborgare, i nära samarbete med våra anordnare

 • Vara en del av vårt utvecklingsarbete och få möjlighet att bidra med din kompetens i våra förändringsprocesser

 • Tillsammans med ledning och kollegor driva utvecklingsarbeten och pröva nya arbetssätt och metoder

Vid tjänstens tillsättande tillämpas 6 månaders provanställning.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Studie- och yrkesvägledarexamen

 • Goda kunskaper om såväl utbildningssystemet som arbetsmarknaden i Sverige

 • Dokumenterad erfarenhet av vägledning inom vuxenutbildning

 • Mycket god kommunikativ förmåga på svenska och engelska

 • Har arbetat i vårt administrativa system "Alvis"

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av kommunala aktivitetsansvaret (KAA)

 • Erfarenhet av arbete i en politisk styrd organisation då vi arbetar systematiskt och resultatinriktat efter utbildningsnämndens mål
 • Kan flera språk

För att passa i rollen är du som person strukturerad samt lösnings- och samarbetsorienterad och ser det som en utmaning att hitta en personlig ingång till varje individ. Du trivs med att arbeta så väl självständigt som att samverka i ett team. Vidare är du resultatorienterad vilket för oss innebär att du driver utvecklingsarbeten och prövar nya arbetssätt och metoder för att uppnå verksamhetens mål.

För att lyckas och vinna framgång med uppdraget har du en stark tro till att alla människor kan och vill nå egen försörjning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Studie- och yrkesvägledare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

519086

Sista ansökningsdag

2022-07-24

Kontakt

Baharak Saatchilangroudi,08590970000

Senast uppdaterad: 6 april 2021