Socialsekreterare till enheten barn och ungdom i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Drivs du av utveckling både av verksamheten och för egen del? Vill du i rollen som socialsekreterare utveckla socialt arbete tillsammans genom prestigelöshet, tilltro och tillvaratagande av allas kompetens? Är du trygg, strukturerad och samarbetsorienterad som person? Då kan du vara den vi söker! 

Läs gärna intervjun med Malin och Cecilia som arbetar som socialsekreterare hos oss på vår Linkedin: https://bit.ly/3a5dbhl

Vi erbjuder dig

  • Möjlighet att växa och utvecklas samtidigt som du är med och formar morgondagens sociala arbete. Vi bygger på ett tillitsbaserat synsätt och du har möjlighet att påverka ditt arbete

  • Vi tror på gott samarbete med andra enheter inom individ- och familj, varav flera sitter i samma hus som vi. Rutiner tar vi fram utifrån behov, reviderar och håller levande som ett stöd i det vardagliga arbetet. Här finns goda möjligheter till insatser i kommunens egna öppenvård

  • En fullt bemannad ledningsgrupp samt en processledare, alla med många års erfarenhet och som arbetar med närhet och tillgänglighet för personligt stöd och vägledning för enhetens medarbetare

  • Extern handledning, kompetensutveckling, flextidsavtal och semesterväxling. Även möjlighet att arbeta på distans delar av arbetstiden

  • Ett arbete där du har bra administrativt stöd och IT-stöd. Taligenkänningsverktyg för att minska dokumentationstiden och öka tiden för möten med dom vi är till för

Om oss

I barn- och ungdomsverksamheten ingår placeringsenheten och utredningsenheten samt relationsvåldsteamet som alla sitter tillsammans. Två enhetschefer i teamledarskap, fyra biträdande enhetschefer, en processledare och två assistenter skapar förutsättningar för verksamhetens cirka 40 handläggare. 

På utredningsenheten arbetar socialsekreterare med barn och ungdomar 0-20 år som kan behöva stöd och/eller skydd. Vi är uppdelade i tre grupper; mottagning, barngrupp och ungdomsgrupp.

På placeringsenheten arbetar socialsekreterare med handläggning av ärenden som rör placerade barn och ungdomar 0-20 år. Vi är uppdelade i två grupper; barnhandläggare och familjehemshandläggare. 

Om tjänsten

Som socialsekreterare förväntas du ha ett tydligt barnperspektiv och aktivt delta i det utvecklingsarbete som rör barn och ungdomar inom socialtjänsten. I rollen som socialsekreterare är din huvudsakliga uppdrag att driva utveckling av rättssäkerhet och kvalitet i handläggningen. Vi tror på att goda resurser och en rimlig arbetsmängd möjliggör ett gott socialt arbete.  I rollen ingår att ha ett nära samarbete med olika samverkanspartners.

Mottagningsgruppen - Du tar emot anmälningar och ansökningar, gör förhandsbedömningar i nya ärenden och är delaktig i såväl intern som extern samverkan.   

Barngruppen - Du är ansvarig för att utreda barnets behov av stöd/ skydd och för att säkra att barnet får dessa tillgodosedda via nätverk och beviljade insatser.  I det ingår även att samtala med barn och deras föräldrar samt använda samtalsstöd och metoder för att möjliggöra att barnets röst görs hörd och blir synlig i utredningen. 

Ungdomsgruppen - Du är ansvarig för att utreda ungdomens behov av stöd/ skydd och för att säkra att ungdomen får dessa tillgodosedda via nätverk och beviljade insatser. Du träffar och samtalar med ungdomar och deras föräldrar. Samarbete med skola, polis, fritid m fl är viktiga delar i uppdraget.  

Barnhandläggargruppen - Du träffar barnen regelbundet, minst fyra gånger om året och arbetar för att ha bra relationer med dem. Du har kontakt med vårdnadshavare, skola och andra aktörer. Du är ansvarig för att följa upp att barnets vård i familjehemmet genomförs på bästa sätt. Familjehemshandläggaren och barnhandläggaren arbetar i team med varandra.

Familjehemshandläggargruppen -  Din uppgift är att rekrytera, utreda, handleda och utbilda familjehem. Då det är många resor i tjänsten är körkort meriterande.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen som socionom eller likvärdig utbildning som uppfyller socialstyrelsens krav

  • Erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och ungdom

  • Goda kunskaper i det svenska språket

Meriterande utbildningar är bland andra Signs of Safety, Samtal med barn, BBIC och systemteori.

Som person är du trygg och har förmågan att skilja på det personliga och professionella. Du har lätt för att samarbeta, kommunicera och lyssna. Vidare kan du arbeta både självständigt och i grupp samt planera, organisera och prioritera ditt arbete väl. 

Tjänsterna kommer att tillsättas löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Socialsekreterare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

5

Referensnummer

520685

Sista ansökningsdag

2022-07-31

Kontakt

Karin Westerberg-Engvall,0859097790,Cecilia Wassén,0859097212

Senast uppdaterad: 6 april 2021