Elevassistent till Runby skola i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du en person som tycker om att skapa värdefulla relationer? Tycker du dessutom om att hitta lösningar istället för hinder i vardagen är du en person vi söker! Läs mer om vad vi kan erbjuda dig, om Runby skola och om tjänsten nedan.

Vi erbjuder dig

Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas och må bra. Vi strävar efter att du som anställd ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du trygga arbetsvillkor och flertalet personalförmåner.

Om oss

Runby skola är en F-9 skola belägen i Västra Väsby, med skogen som närmsta granne. Skolan har en idrotts- och friluftsprofil som vi värnar om. Skolan växer och har för närvarande cirka 1 000 elever, inklusive grundsärskola och kommungemensam autismgrupp. Vi söker nu elevassistent till arbetslag i årskurs 4-5.

Om tjänsten

Tjänsten som elevassistent innebär att du är en extra stöttande vuxen i skolan där du samarbetar med alla klasser och personal i arbetslag 4-5. Här finns det finns olika professioner såsom klasslärare, speciallärare, svenskalärare som andraspråkslärare och elevassistenter.

Du arbetar i skolan och hjälper elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen. Det kan till exempel handla om läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem eller psykosociala svårigheter. Du ska framför allt skapa relationer med eleverna så att de känner sig trygga, vilket innebär att det är en fördel om du har utbildning inom coachande samtal och konflikthantering.

Arbetsuppgifterna kan variera mycket och det gör arbetet omväxlande och ger mycket till den som vill arbeta med barn. Men jobbet ställer också krav på både kompetens och personliga egenskaper hos de som arbetar inom yrket. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att:

  • Hjälpa eleven att finna ro i sina studier

  • Hjälpa till att hitta individuella lösningar för att eleven ska kunna tillgodogöra sig kunskap

  • Hjälpa eleven att träna på vardagliga uppgifterna

  • Vara ett stöd för elever på raster, i omklädningsrum och på utflykter med mera

En stor del av tjänsten är att vara med eleverna både på raster och i klassrum, där extrastöd kan behövas. Du har även ansvar för rast-verksamheten för årskurs 4-5.

Det är den ansvarige läraren som har huvudansvaret för hur arbetet i klassrummet bedrivs och som elevassistent arbetar man ofta på instruktion från läraren. Emellanåt kan du behöva rycka in som vikarie. Vi förutsätter därmed att du är lösningsorienterad och flexibel.

Du kommer även att ingå i trygghetsgruppen i arbetslag 4-5 och deltar med din kompetens och kunskap om eleverna så att vi tillsammans kan stötta eleverna på bästa sätt. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • En elevassistentutbildning eller motsvarande

  • Vana av att integrera digitala verktyg i ditt arbete, gärna med erfarenhet av Schoolsoft och Google miljö

Det är meriterande om du har fortbildning och/eller stor erfarenhet inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) och fortbildning inom lågaffektivt bemötande. 

För att lyckas i yrkesrollen som elevassistent behöver du vara flexibel, empatisk, lugn och tydlig samt ha förmåga att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Som person är du mån om att samarbeta med dina kollegor genom att du bland annat är lösningsorienterad. Vidare är du strukturerad vilket innebär att du kan planera ditt arbete och göra lämpliga prioriteringar. För att passa i rollen behöver du arbeta aktivt för att skapa de bästa förutsättningarna för eleverna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Elevassistent Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

10 augusti 2022

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

523013

Sista ansökningsdag

2022-07-08

Kontakt

Helena Mökander,0859097650

Senast uppdaterad: 6 april 2021