Chef för ekonomi och administration till utbildningskontoret i Väsby

Jobbannons bild

Vill du göra skillnad på riktigt, inte bara här och nu utan också för framtida generationer? Söker du en roll som innebär både att leda och samarbeta med andra? Om du dessutom vill vara med och bidra till god struktur i en politiskt styrd organisation är detta tjänsten för dig! Nu söker vi en enhetschef till ekonomi och administration inom utbildningskontoret hos oss i Upplands Väsby kommun.

Vi erbjuder dig

  • Hos oss får du en central roll i en tillväxtkommun som drivs av mod, framåtanda och nytänkande. Här finns engagerade medarbetare, medborgare och förtroendevalda.

  • Här får möjlighet att vara den del av kommunens största kontor. Kontoret präglas av tät samverkan och nära samarbete, vilket gör att vi våga ta beslut och genomföra sådant som skapar störst värde för Väsbyborna.

  • Tillsammans med cirka 30 andra personer kommer du centralt inom kontoret vara med och bidra till att ge våra verksamheter det bästa stödet och säkerställa ett tydligt underlag för politiska beslut.

  • Din arbetsplats är centralt beläget på Anton Tamms väg med närhet till pendeltågstationen.

Om oss

Hos oss blir du en del av utbildningskontoret med drygt 730 medarbetare. Utbildningskontoret ansvarar för samtliga verksamhetsformer från förskola till vuxenutbildning. Kontoret har fyra verksamhetsinriktningar med varsin tillhörande chef; kommunal regi, myndighetsutövande elevhälsa, stöd och utveckling samt ekonomi och administration.

Ekonomi och administration består av elva medarbetare med breda ansvarsområden inom verksamhetsområden från förskola till vuxenutbildning. Det handlar exempelvis om resursfördelning, lokalfrågor, skolval, köhantering och placering i förskola, tillsyn av förskola/pedagogisk omsorg, systemförvaltning och systemadministration och fakturahantering. Kopplad till verksamheten finns också Makerspace som samarbetar med skolor och förskolor för att höja den digitala kompetensen på olika sätt.

Om tjänsten

Som chef för ekonomi och administration har du verksamhet-, budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du leder och är ett nära stöd till medarbetarna i deras handläggning.

En annan viktig del av rollen innebär att du i nära samarbete med kontorets ledningsgrupp samordnar delar av det gemensamma strategiska och långsiktiga arbetet inom kontorets ansvarsområden. Du samordnar underlag för beslut i nämnd, kvalitetssäkrar olika handlingar samt omsätter beslut till exempelvis direktiv eller anvisningar.

Rollen innebär flera kontaktytor och samarbetar med såväl kompetenser inom kontoret som kommunen, förtroendevalda och huvudmän. Du ansvarar för kontakt med medborgare vid behov.

Tjänsten är placerad direkt under utbildningschef och du är en del av utbildningskontorets ledningsgrupp.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen med för tjänsten relevant inriktning (exempelvis samhällsvetenskap, juridik eller ekonomi)

  • Erfarenhet som chef

  • Erfarenhet av arbete inom skolan eller myndighetsutövning och således en god förståelse för skolan som verksamhetsområde och beslutskedjan inom den.

  • Erfarenhet av att författa olika former beslut och beslutsunderlag

  • Goda kunskaper i svenska

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation.

Som person är du samarbetsorienterad med god förmåga att anpassa sig för att nå de gemensamma målen. Du är stabil och hanterar stress på ett konstruktivt sätt. För att lyckas och trivas behöver du även vara lösningsorienterad och analytisk. För oss innebär det att du finner lösningar både här och nu, men också har förmågan att vara eftertänksam och tänka långsiktigt. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Enhetschef, offentlig förvaltning Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

523884

Sista ansökningsdag

2022-08-21

Kontakt

Henrik Malmström Wallin,0859097161

Senast uppdaterad: 6 april 2021