Forngårdspedagog till vikingagården Gunnes gård i Upplands Väsby

Jobbannons bild

Söker du ett arbete där du får möjlighet att arbete på en av Sveriges bästa rekonstruktioner av en bondgård från järnåldern? Har du såväl intresse som erfarenhet av vikingatid och kanske även forntida hantverk? Då kan du vara den vi söker som forngårdspedagog hos oss på Gunnes gård i Upplands Väsby kommun.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du möjlighet till en fantastisk arbetsmiljö under bar himmel, engagerade kollegor och ett arbete som uppmuntrar till egna initiativ. Här får du testa både praktiska ting och förmedla historia.

Om oss

Gunnes gård är en rekonstruktion efter en utgrävning av en gård från 1000-talet. Museet har varierad verksamhet beroende på årstid. Gården är uppbyggd i samarbete med Stockholms läns museum och drivs av Upplands Väsby kommun.

Gården består av ett antal hus med hägnader och är öppet april-oktober för allmänhet och något längre på året för bokade arrangemang. Under vår och höst bedrivs tidsresor med skolklasser parallellt med visningar. Under helger och sommarmånaderna är gården ett friluftsmuseum öppet för alla. Under den öppna säsongen har gården bondgårdsdjur.

Gunnes gård ingår i en enhet tillsammans med Naturskolan och ligger under kommunens kultur- och fritidskontor. På enheten arbetar således både forngårdspedagoger och naturskolepedagoger med uppdrag att erbjuda attraktiva och informativa verksamheter.

Om tjänsten

Tjänsten som forngårdspedagog är varierad och innehållsrik.

En stor del av uppdraget är att arbeta inom Gunnes gårds skolverksamhet, där elever från grundskolan besöker gården. Vid skolverksamhet gör vi bland annat flera dagar i veckan tidsresor med barnen.

Utöver det har forngårdspedagogerna visningar av gården och dess omgivningar, och visningar med forntida hantverk.

Under vissa delar av året och sommaren har gården öppet för ströbesökare. Forngårdspedagogens uppdrag är då att ha visning av gården, samtala med och inspirera besökare och till exempel ha visningar av hantverk.

Rollen innehåller arbete på helger. I rollen ingår också att dagligen sköta om gårdens djur.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har utbildning som pedagog, museipedagog, museologi eller annan högskoleutbildning som bedöms som likvärdig.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av museiverksamhet

  • Erfarenhet av pedagogisk verksamhet med fokus barn

  • Kunskap om forntida hantverk

  • Kunskap om järnålder/vikingatid

Som person är du vetgirig och nyfiken. Vidare är du relationsskapande och samarbetsorienterad vilket för oss innebär att du på ett bra sätt kan förmedla information och kunskap till både vuxna och barn. Vi tror dessutom på att du behöver vara flexibel och lösningsorienterad för att passa i rollen, det genom att du och dina kollegor hjälps åt med alla olika situationer som en dag i vår mångfacetterade verksamhet innebär.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Museiintendent Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

85%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

523975

Sista ansökningsdag

2022-06-30

Kontakt

Anna Toräng,0851802560

Senast uppdaterad: 6 april 2021