Utvecklingsledare till individ- och familjeomsorgen i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vi söker utvecklingsledare till kvalitetsenheten för individ- och familjeomsorgen i Upplands Väsby kommun. Vill du vara med i vårt arbete med att höja kvaliteten och säkra rättssäkerheten inom alla våra verksamheter? Är du en strukturerad och lösningsfokuserad person som värdesätter gott samarbete? Sök tjänsten redan idag!

Vi erbjuder dig

Du kommer att vara en medarbetare i en expansiv kommun med stora möjligheter till utveckling. Här får du möjlighet att arbeta i ett klimat där det är en självklarhet att våga testa nya grepp. Vi erbjuder samarbete med kreativa chefer och medarbetare som är vana vid att ta initiativ och bidra till utveckling.

Om oss

Individ och familjeomsorgen ingår i social- och omsorgskontoret. Där ingår ytterligare tre avdelningar; avdelningen för äldre och personer med funktionshinder, familjerättsbyrån och kommunala utföraren Väsby stöd och omsorg samt utvecklingsenheten.

Individ- och familjeomsorgen består av sju enheter med uppdrag gällande den sociala barnavården, förebyggande och behandlade insatser till barn och unga, stöd till våldsutsatta och våldsutövare, stöd till enskilda med beroendeproblematik, ekonomiskt bistånd samt arbetsmarknadsinsatser och flyktingmottagande. På avdelningen finns kvalitetsenheten där tjänsten som utvecklingsledare ingår tillsammans med kollegor som ansvarar för verksamhetsplanering och nätverksarbete. Under år 2022 pågår en genomlysning av samtliga verksamheter inom individ- och familjeomsorgen vilket kan innebära anpassningar av organisationen och omfördelning av ansvar och arbetsuppgifter.

Nu stärker vi kvalitetsarbetet inom social- och omsorgskontoret. Som utvecklingsledare ingår du i ett gemensamt nätverk för alla utvecklingsledare inom social- och omsorgskontoret och du samarbetar tätt med kontorets centralt belägna utvecklingsenhet. 

Om tjänsten

Du samarbetar nära och på uppdrag av ledningsgruppen för individ- och familjeomsorgen. Tjänsten spänner över en mångfald av arbetsuppgifter och innebär stort behov av flexibilitet för att tillmötesgå de behov som avdelningen har.  Nedanstående uppgifter är exempel på arbetsuppgifter som ingår tjänsten som utvecklingsledare:

  • Utredningsuppdrag och underlag till nämnden

  • Driva och stödja enheternas arbete inom utvecklings- och kvalitetsfrågor

  • Upphandling och uppföljning av ramavtal för vård och behandling

  • Statistikrapportering

  • Gallring i verksamhetssystemet och närarkivet

  • Administrativa uppgifter

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har en akademisk examen som socionom, statsvetare, sociolog eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation samt har god kännedom om socialtjänstens arbete och organisering.

Du ska ha viljan att vara med i vårt arbete med att höja kvaliteten och säkra rättssäkerheten inom alla våra verksamheter. Som person är du självgående, strukturerad, flexibel och lösningsorienterad. Du har lätt för att samarbeta och ser dig som ett självklart stöd till chefer. Du uttrycker dig väl både i tal och skrift och du är bekväm med att tala inför små och stora grupper.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Kvalitetssamordnare/Kvalitetskoordinator Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

524391

Sista ansökningsdag

2022-08-12

Kontakt

Charlotta Marklund,0859097753

Senast uppdaterad: 6 april 2021