Biträdande rektor till Väsby skola i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Söker du en tjänst som biträdande rektor? Vill du vara med och forma förutsättningarna för att skapa en riktigt bra skola i en mångkulturell miljö? Om du dessutom vill arbeta i en kommun som växer är detta tjänsten för dig. Nu söker vi en biträdande rektor till Väsby skola hos oss i Upplands Väsby kommun.

Vi erbjuder dig

 • Här får du möjlighet att vara en del av Väsby skolas förändringsarbete för att kunna garantera att vi erbjuder de bästa möjliga förutsättningarna för personal att undervisa och för elever att lära.

 • Som biträdande rektor sker samverkan och nätverkande med de andra rektorer och biträdande rektorer inom de kommunala förskolorna och skolorna. Det innebär att du får möjlighet att vara en del av ett större sammanhang där du är med och bidrar i det strategiska arbetet inom de kommunala verksamheterna i Väsby.

 • För att du ska känna dig trygg i din roll som chef håller vi regelbundna utbildningar, ett ledarforum fyra gånger per år för kommunens alla chefer och möjligheten att delta i ett mentorprogram för dig som chef.

Om oss

Väsby skola är den näst största grundskolan i Upplands Väsby kommun med cirka 660 elever och 80 medarbetare. Här finns elever från förskoleklass till årskurs nio. Skolan har en stor skolgård med fina möjligheter till rastaktiviteter och ligger centralt med närhet till pendeltåg och bussar.

Vi har ett väl utbyggt elevhälsoteam med såväl kurator och studie- och yrkesvägledare som skolsköterska på heltid. I elevhälsoteamet ingår också skolledning, samt fem specialpedagoger/speciallärare och skolans skolpsykolog. Skolledningen består totalt av rektor och två biträdande rektorer.

Om tjänsten

Som biträdande rektor kommer du att ha ansvar för arbetslag inom förskola till årskurs tre samt fritidsverksamheten. Det innebär att du:

 • Leder det dagliga arbetet i nära samverkan med arbetslaget 

 • Ansvarar för elevhälsoarbetet i arbetslaget tillsammans med ansvarig speciallärare och kurator/skolsköterska, beroende på elevens behov.

 • Genomför tjänstefördelning, schemaläggning, rekrytering samt medarbetarsamtal och lönesättning. Lönesättning sker i samråd med rektor.

 • Ansvarar för de närmaste medarbetarnas arbetsmiljö och bistår rektor i det systematiska kvalitetsarbetet

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Utbildning och legitimation som lärare

 • Erfarenhet som biträdande rektor på en skola och således erfarenhet av arbete med arbetsmiljö och arbetsrätt

Det är meriterande om du har:

 • Påbörjad eller avslutad rektorsutbildning

 • Erfarenhet av samverkan

 • Erfarenhet av arbete i mångkulturell miljö

Som person är du strukturerad med förmågan att organisera ditt arbete väl och arbeta målmedvetet för att uppnå mål och resultat. Vidare är du utåtriktad vilket gör att du tar intuitiv i sociala sammanhang och har lätt för att skapa nya relationer. Du behöver också vara lösningsorienterad för att såväl lyckas som trivas då tjänsten innebär att ingår i en verksamhet som är dynamisk. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Biträdande rektor Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

525047

Sista ansökningsdag

2022-08-14

Kontakt

Johan Segerfeldt,0859097802

Senast uppdaterad: 6 april 2021