Projektledare Exploatering till Väsby Entré i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Har du kunskap och erfarenhet att arbeta med stadsutvecklings- och infrastrukturprojekt och en vilja att arbeta i en växande kommun? Nu söker vi dig som vill arbeta som projektledare Exploatering för Väsby Entré och som vill vara med på vår resa att skapa Väsby stad 2040.

Vi erbjuder dig

 • Här kommer du till en arbetsgivare som vill att alla medarbetare får möjlighet att utvecklas individuellt genom såväl interna som externa utbildningar och i det dagliga arbetet

 • Hos oss får du möjlighet att arbeta i ett trevligt team med varierade arbetsuppgifter

 • Tillsammans månar vi om ett gott arbetsklimat som bygger på samarbete, professionalitet och balans

 • Enhetens arbetssätt medger goda förutsättningar att arbeta hemifrån vid behov

Om oss

Stationsområdet i Upplands Väsby ska utvecklas för smidiga och hållbara resor med både cykel, bil, buss och pendeltåg. Här kommer vi utveckla en ny bussterminal och ett regionalt pendeltågstopp som kommer ta resenärerna till Stockholm på ca 15 minuter. Väsby Entré är ett projekt i samverkan med Trafikverket och Regionen genom Trafikförvaltningen. Målet är att bygga en ny hållbar stadsdel med upp emot 1500 nya bostäder, nya butiks- och kontorsytor och en väl utbyggd infrastruktur och kollektivtrafik.

Som projektledare hos oss blir du en del av enheten för mark- och exploatering som ingår i avdelningen samhällsplanering och exploatering, vilket är en del av kontoret för samhällsbyggnad. Enheten har totalt tio medarbetare med blandade kompetenser inom mark- och exploateringsområdet såsom exploateringsingenjörer, projektledare, projektchef, biträdande projektchef samt två markförvaltare.

Enheten utgörs i huvudsak av en exploatering- och genomförandefunktion samt en fastighetsägarfunktion. Medarbetarna deltar i kommunens arbete med samhällsbyggnad och arbetar i nära samverkan med andra enheter på kontoret.

Om tjänsten

Som delprojektledare Exploatering för Väsby Entré arbetar du i en ledande roll tillsammans med den övriga organisationen. Arbetet utgår från juridiska, ekonomiska och tekniska perspektiv. Just nu befinner sig projektet i slutet av planeringsskedet (mellan granskningsskedet och antagandet av detaljplanen). Rollen innebär ansvar för att:

 • Leda och organisera delprojektet i såväl planeringsskedet som genomförandeskedet

 • Säkerställa delprojektets framdrift utifrån tid, kostnad och kvalitet

 • Samarbeta med kollegor inom projektet och kontoret för samhällsbyggnad

 • Förbereda och föredra ärenden inför politiska beslut

 • Representera Upplands Väsby kommun som markägare där förhandling och kontaktskapande är viktiga delar

 • Vara företrädare för kommunen gentemot allmänheten, näringslivet och olika marknadsaktörer

Vi tror på ett ansvarsfullt och starkt ledarskap, god kommunikation och tydliga strukturer. Du prioriterar och delegerar till övriga medlemmar inom delprojektet Exploatering och rapporterar regelbundet till projektchefen och den biträdande projektchefen för Väsby Entré.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning med inriktning mot lantmäteri, väg- och vatten, samhällsbyggnad eller annan som kan bedömas som likvärdig

 • Minst fem års erfarenhet av projektledning inom stadsutvecklingsprojekt- och/eller infrastrukturprojekt

 • Kunskap och erfarenhet inom relevant lagstiftning och praxis, exempelvis plan- och bygglagen, miljöbalken och fastighetsbildningslagen

 • Goda kunskaper i svenska

Det är meriterande om du har erfarenheter av arbete i politisk styrd organisation.

Som person drivs du av en vilja att arbeta målinriktat och åstadkomma resultat. Du ser möjligheter och anpassar dig till förändrade krav och nya förutsättningar. Vidare är du kreativ och nytänkande, vilket för oss innebär att du löser utmaningar genom kontinuerlig omvärldsbevakning och med hjälp av teamet.

Du kan genom ditt strukturerade och lösningsorienterade arbetssätt bidra till att vi tar ytterligare steg för att förbättra vår verksamhet på ett hållbart och affärsmässigt sätt. Du trivs med att samarbeta med andra människor och du värdesätter en kultur som innebär att vi hjälps åt för att tillsammans nå gemensamma mål.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Projektledare, bygg och anläggning Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

525744

Sista ansökningsdag

2022-08-22

Kontakt

Sofia Hofstedt,0859097959

Senast uppdaterad: 6 april 2021