Nätverkstekniker till Digitaliseringsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vi söker en erfaren nätverkstekniker till digitaliseringsenheten! I rollen jobbar du tillsammans med övriga i IT-driftsteamet med att realisera verksamhetsnytta genom kloka IT-lösningar. Är du strukturerad som person och ser du omvärldsbevakning som en naturlig del i ditt arbete? Läs mer om vad vi kan erbjuda dig, om oss på digitalisering och om tjänsten nedan.

Vi erbjuder dig

IT och digitalisering i Väsby präglas av prestigelöshet och lösningsfokus, med en god dos kreativitet. Vi vågar och gör, som är vår kommundevis. Generellt ligger vi långt fram i vårt utnyttjande av teknik inom den kommunala sektorn. Beslutsvägarna är korta och agiliteten hög, något som möjliggörs av god upparbetad tillit från våra verksamheter, kompetenta kolleger och ett solitt tekniskt fundament.

Om oss

Detta är en givande tjänst för dig som motiveras av att arbeta med alla ingående delar av modern IT-drift, och du blir en av fem medarbetare i IT-driftteamet. Dina övriga kolleger på avdelningen är tio servicedesktekniker och elva verksamhetsnära systemförvaltare och projektledare. Längre ut i organisationen finns förvaltningsledare, utvecklingsledare och andra utvecklingsroller som vill framåt och digitaliseringen pågår för fullt.

Om tjänsten

IT-driftteamet är ett självgående och mycket erfaret team. Din vardag som nätverkstekniker innebär att ge teamet ditt stöd inom framförallt nätverksteknik, delta i IT-projekt, upphandlingar och utredningar, samt att styra mot en helhet som du och avdelningen skapar tillsammans. Du samverkar proaktivt inom enheten och med kollegor i verksamheten.

En arbetsdag kan börja med att kontrollera att all kommunikation fungerar, eventuellt genomföra felsökning och hantera åtgärder. Därefter kan det vara en tur ut till en skola för att kontrollera wifi-täckning som ibland strular, innan du efter lunch sätter dig tillsammans med en projektledare från en av våra verksamheter och diskuterar nätverksrelaterade frågor och design. Inte heller helt omöjligt att du fått en akut fråga från vår cybersäkerhetsansvarige som behöver veta om vi har säkrat vårt nätverk mot senaste cybersäkerhetshotet innan dagen är slut.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Flera års erfarenhet av att ha arbetat med komplexa nätverksmiljöer

  • Relevant teknisk utbildning inom systemadministration, nätverks- och brandväggsteknik

  • Vana att jobba i team med fördelning av arbetsuppgifter, mot gemensamma mål

  • Goda kunskaper i svenska och engelska

  • Mycket god kommunikationsförmåga för att kunna diskutera frågeställningar både med tekniska specialister och personer utan teknikkunskaper

  • B-körkort

Vår IT-plattform bygger på ett antal pusselbitar där on-premise, moln och alla trådar där emellan ingår, så det är meriterande med erfarenhet av en kommuns väldigt breda uppdrag och många olika verksamhetstyper. Det är även meriterande om du har kompetens inom:

  • Aruba, HPE-switchar och routrar

  • Brandväggar som Checkpoint och Sonicwall

  • VPN och HAG

  • Vana från att skriva krav till upphandlingar

Den person vi söker har en förmåga att snabbt sätta sig in i tekniska utmaningar och skapar sig snabbt en idé om hur de ska lösas. Vi ser att du är en person med genuint tekniskt intresse och stor nyfikenhet på tillämpning av ny teknik. Din bakgrund inom tekniken har gett dig kunskaper du gärna använder i nya lösningar, men drivet och uthållighet är väl så viktiga som erfarenhet. Att säkra en robust IT-plattform handlar ofta om att säkerställa att alla detaljer är på plats, så att IT plattformen tuffar på år efter år.

Som person är du även strukturerad och organiserar ditt arbete effektivt för att till exempel
hålla tidplaner. Du har god slutledningsförmåga genom att vara analytisk och har sinne för detaljer när du löser problem Det är viktigt för oss att hålla oss relevanta genom att vetgirigt ta till oss ny kunskap och omvärldsbevaka.

En anställning som nätverkstekniker innebär placering i säkerhetsklass. För fast tillsvidareanställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Du söker enkelt med CV och personligt brev på svenska, genom att besvara urvalsfrågor direkt i vårt verktyg. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som IT-tekniker/Datatekniker Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

525901

Sista ansökningsdag

2022-08-25

Kontakt

Johanna Johansson,08-59097265

Senast uppdaterad: 6 april 2021