Lokalsamordnare till Utbildningskontoret i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Utbildningskontoret i Upplands Väsby kommun söker någon som med verksamhetsperspektiv vill medverka i planeringsarbetet för kommunens lokalförsörjning. Vi söker en person som vill vara med och bidra till att barn och elever i Upplands Väsby når sina mål. Är det dig vi söker? Läs mer om vad vi kan erbjuda dig, om oss på utbildningskontoret och om tjänsten nedan.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en central roll i en tillväxtkommun som drivs av mod, framåtanda och nytänkande. Här finns engagerade medarbetare, medborgare och förtroendevalda.

Här får möjlighet att vara den del av kommunens största kontor. Kontoret präglas av tät samverkan och nära samarbete, vilket gör att vi våga ta beslut och genomföra sådant som skapar störst värde för Väsbyborna.

Tillsammans med cirka 30 andra personer kommer du centralt inom kontoret vara med och bidra till att ge våra verksamheter det bästa stödet och säkerställa ett tydligt underlag för politiska beslut.

Din arbetsplats är centralt beläget på Anton Tamms väg med närhet till pendeltågstationen.

Om oss

Hos oss blir du en del av utbildningskontoret med drygt 730 medarbetare. Utbildningskontoret ansvarar för samtliga verksamhetsformer från förskola till vuxenutbildning. Kontoret har fyra verksamhetsinriktningar med varsin tillhörande chef; kommunal regi, myndighetsutövande elevhälsa, stöd och utveckling samt ekonomi och administration.

Om tjänsten

Som lokalsamordnare kommer du att ansvara för att utbildningskontorets operativa lokalplanering och för att våra förskolor och skolor erbjuds ändamålsenliga och kostnadseffektiva lokaler.

Din roll innebär ett stöd och hjälp för utbildningskontorets verksamheter gällande beställning av inventarier, flyttar och inre underhåll. En stor del av arbetet är att i samarbete med lokalstrateger vid lokalförsörjningsenheten på kommunledningskontoret medverka i planeringsarbetet för kommunens lokalförsörjning. Konkreta arbetsuppgifter som ingår:

 • Agera stöd åt förskolor och skolor vid behovsutredningar och lokalplanering

 • Ansvara för den operativa lokalplaneringen och lokalfrågor för utbildningskontoret och därigenom fungera som stöd åt rektorer

 • Medverka med arbetet för nämndens behovsanalys

 • Ansvara för bevakning av lokalbestånd, behov och utnyttjande på kort sikt

 • Genomföra behovsutredningar vid lokal/verksamhetsanpassning som inte påverkar kapaciteten

 • Hjälpa till vid beställning av inventarier, hantera flyttar och vara ett stöd till verksamheterna vid genomförandet av inre underhåll

 • Ansvarig kontaktperson i löpande förvaltningsfrågor

 • Ta fram underlag för beslut om lokalkostnadstäckning

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

 • Har relevant högskoleutbildning alternativt yrkeshögskola med inriktning mot fastighetsförvaltning, samhällsbyggnad, bygg, pedagogik eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer är motsvarande

 • Har några års erfarenhet inom arbetsområdet liksom arbete med lokalfrågor inom skola och förskola

 • Kan uttrycka dig väl på svenska

Det är meriterande om du har utbildning eller arbetslivserfarenhet av fastighetsförvaltning och/eller pedagogiskt arbetet.

Som person är du kreativ genom att du bland annat tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem. Vidare är du lösningsorienterad och samarbetsorienterad, vilket för oss innebär att du genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet kan hitta lösningar. Vi tror dessutom på att du behöver vara analytisk för att passa i rollen, det genom att du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Samhällsplanerare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

526297

Sista ansökningsdag

2022-09-02

Kontakt

Henrik Malmström Wallin,0859097161

Senast uppdaterad: 6 april 2021