Utvecklingsledare till utvecklingsenheten på social- och omsorgskontoret

Jobbannons bild

Nu stärker vi kvalitetsarbetet inom social- och omsorgskontoret! Vi söker en utvecklingsledare till utvecklingsenheten för kontorsövergripande stöd, samordning och utveckling. Vill du vara med i vårt arbete med att höja kvaliteten och säkra rättssäkerheten inom alla våra verksamheter? Är du en strukturerad och lösningsfokuserad person som värdesätter gott samarbete? Då kan tjänsten passa dig.

Vi erbjuder dig

Du kommer att vara medarbetare i en expansiv kommun med stora möjligheter till utveckling. Här får du möjlighet att arbeta i ett klimat där det är en självklarhet att våga testa nya grepp i samarbete med andra. Utöver avdelningarnas kvalitetsenheter har vi en kontorsövergripande utvecklingsenhet som i samarbete stöttar i och driver kvalitets- och utvecklingsfrågor inom våra verksamheter.

Om oss

Utvecklingsenheten är en nystartad enhet direkt under socialchefen där vi har samlat medarbetare som även tidigare haft ett övergripande fokus men som har arbetat mer verksamhetsnära inom avdelningarna. Syftet med förändringen är att driva utvecklingen mer målinriktat och sammanhållet för att kunna möta framtidens behov av socialtjänst, Väsbybornas förväntningar, de politiska målen och lagstiftningens krav. I enhetens uppdrag ingår bland annat förvaltning och utveckling av verksamhetssystem, digitaliseringsfrågor, stöd vid införande av trygghetsskapande teknik inom våra utförarverksamheter samt stöd och samordning i kontorsgemensamma frågor.

Enheten består idag av sex medarbetare med roller som utvecklingsledare (digitalisering), förvaltningsledare, verksamhetsutvecklare, tekniker och digital hemguide. Enheten leds av en chef som ingår i social- och omsorgskontorets ledningsgrupp. Vårt uppdrag är att stötta kärnverksamheternas utveckling på olika sätt och vi ingår i flera olika projekt som vi driver tillsammans med verksamheterna. Eftersom enheten är under uppbyggnad anpassar och utvecklar vi kontinuerligt våra arbetssätt.

Nu söker vi en utvecklingsledare som vill vara med på vår resa. Du får möjlighet att vara med och utveckla både enhetens och övriga verksamheters processer, utforma rutiner och annat som bidrar till ökad kvalitet. Du kommer att ingå i ett nätverk för utvecklingsledare där du ibland kommer att ha en samordnande roll och du samarbetar tätt med kontorets kvalitetsenheter.

Om tjänsten

Du samarbetar nära och på uppdrag av chef för utvecklingsenheten och övriga ledningsgruppen. Tjänsten spänner över en mångfald av arbetsuppgifter och innebär ett stort behov av flexibilitet för att tillmötesgå de behov som kontoret har. Du kommer att involveras i både strategiska frågor och mer administrativa uppgifter. Nedanstående är exempel på arbetsuppgifter som kan ingå i tjänsten som utvecklingsledare:

- Utredningsuppdrag och underlag till nämnderna
- Driva och stödja avdelningarna inom utvecklings- och kvalitetsfrågor
- Samordna och planera arbetet med verksamhetsuppföljning- och planering
- Upprätta rutiner i kontorsgemensamma frågor
- Ansvara för enkäter och statistikförfrågningar, rapportering av data till andra myndigheter
- Samordna interna och externa remisser
- Hantera utlämnanden av allmänna handlingar
- Andra förekommande administrativa stabsuppgifter

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:
Vi söker dig som har en akademisk examen som socionom, statsvetare, sociolog, jurist eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du behöver ha erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation samt ha god kännedom om socialtjänstens arbete, organisering och den lagstiftning som styr den.

Du ska ha viljan att vara med i vårt arbete med att höja kvaliteten och säkra rättssäkerheten inom alla våra verksamheter. Som person är du självgående, strukturerad, flexibel och lösningsorienterad. Du har lätt för att samarbeta och ser dig som ett självklart stöd till chefer. Du uttrycker dig väl både i tal och skrift och du är bekväm med att tala inför små och stora grupper.

Som person är du strukturerad genom att du bland annat kan organisarera och prioritera bland flera olika arbetsuppgifter. Vidare är analytisk och lösningsorienterad, vi är en ny verksamhet vilket innebär att det inte alltid finns ett färdigt svar - du är med och hittar det! Vi tror dessutom på att du behöver vara samarbetsorienterad då vi arbetar mot och tillsammans med samtliga av socialtjänstens verksamheter, ett brett fält med olika förutsättningar och behov. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Kvalitetssamordnare/Kvalitetskoordinator Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

528153

Sista ansökningsdag

2022-08-12

Kontakt

Karoliina Hukkanen,0851802548

Senast uppdaterad: 6 april 2021