HR-specialist med inriktning kompetensförsörjning och ledarskapsutveckling

Jobbannons bild

Vill du jobba i en kommun och vara ett stöd för chefer? Sök då tjänsten som HR-specialist hos oss i Upplands Väsby kommun – tjänsten för dig som vill arbeta självständigt med HR-processer och kommunövergripande utveckling inom kompetensförsörjning och ledarskap.

Vi erbjuder dig

 • Hos oss får du möjlighet att ingå i ett starkt HR-team som arbetar i nära samarbete med varandra.

 • Här kommer du att arbeta i en mindre kommun, vilket gör att vi kan arbeta nära våra verksamheter. Att arbeta inom den kommunala sektorn innebär att göra verklig skillnad

 • Vi ger dig även möjlighet till såväl flexibel arbetstid genom förtroendearbetstid som distansarbete.

Om oss

HR-enheten består idag av totalt 10 medarbetare och chef, varav fyra är HR-specialister som är operativt stöd till kommunens chefer. Teamet består också av två HR-generalister, en förhandlingsstrateg, en rekryteringsspecialist samt en HR-specialist med uppdrag att förvalta våra digitala medarbetarprocesser.

Uppdraget för HR-enheten är att vara ett konsultativt stöd för kommunens chefer och att vara policybärande i processer som rör medarbetarperspektivet. Kommunen är uppdelad i sex kontor och har totalt cirka 100 chefer.

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna är varierande och omfattar samtliga delar inom HR-processen, såsom  samverkan, arbetsrätt, introduktion, rehabilitering, omställning och arbetsmiljö. Förutom löpande arbetsuppgifter inom HR kommer du att arbeta med utveckling inom kompetensförsörjning och ledarskap. Du arbetar självständigt men i nära samarbete med dina kollegor på HR-enheten.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har: 

 • akademisk utbildning inom HR-området, eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig

 • flerårig erfarenhet av självständigt arbete som HR-stöd till chefer

 • erfarenhet av att arbeta med ledarskapsutveckling

 • vana vid att använda olika tekniska system inom HR-området

 • goda kunskaper om arbetsrätt och kollektivavtal

 • goda kunskaper i svenska språket

Det är meriterande om du har kunskap om:

 • kollektivavtalet Allmänna Bestämmelse (AB)

 • erfarenhet från offentlig sektor

 • vana vid analytiskt arbete med exempelvis verktyg för nyckeltal och statistik.

Som person är du strukturerad med en förmåga att arbeta enligt en tydlig process, planerar ditt arbete väl och håller deadlines. Vidare är du analytisk och kreativ. Du tänker i nya banor och löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna samt har lätt för att se logik och samband i information. För att såväl lyckas som trivas behöver du vara trygg genom att du har mod att stå på dig, hantera mer osäkra sammanhang samt skilja på sak och person.

Intervjuer kommer att genomföras mellan den 1- 9 september.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som HR-specialist/HR-advisor Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

528469

Sista ansökningsdag

2022-09-04

Kontakt

Patricia Hult,0859097388

Senast uppdaterad: 6 april 2021