Socialsekreterare till mottagningsgruppen i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Tycker du om att arbeta med människor och vill du hjälpa medborgare till att leva ett självständigt liv? Vi har det meningsfulla uppdraget att stötta människor till egen försörjning och hållbart boende. I Upplands Väsby kommun pågår en stor satsning för att motverka långtidsarbetslösheten och för att fler ska kunna komma in på arbetsmarknaden. Det innebär förstärkning av resurser till enheten för ekonomiskt bistånd och därför söker vi nu fler medarbetare.

Vi erbjuder dig

 • Ett meningsfullt och utvecklande arbete

 • Stora möjligheter att påverka ditt arbete

 • Nära och coachande ledarskap

 • Arbetsvecka om 38,75 h, halvdag före röd dag

 • Vi uppmuntrar och tar tillvara din vilja att bredda din kunskap om socialt arbete

Om oss

Enheten för ekonomiskt bistånd är indelad i en mottagningsgrupp och en uppföljningsgrupp. Enheten är en av sex enheter inom individ- och familjeomsorgen, tillhörande Social- och omsorgskontoret. Enheten ansvarar för arbetet med ekonomiskt bistånd, boendefrågor och dödsbohandläggning. Vi söker två socialsekreterare som handlägger ekonomiskt bistånd, en till mottagningsgruppen och en till uppföljningsgruppen.

Om tjänsten

Du är ansiktet utåt och den första kontakten för sökande. Du gör kvalitativa grundutredningar, tillhörighetsutredningar och utredningar inför stöd till egen försörjning. Du utreder nöd och tillfälligt ekonomiskt bistånd samt vägleder till rätt instans. I utredningsarbetet ingår bland annat:

 • Utredningssamtal

 • Jourbesök och hembesök

 • Kontakt med olika samverkanspartners inom och utom kommunen

 • Informera om rättigheter och skyldigheter för de som önskar ansöka om försörjningsstöd

 • Utreda rätten till ekonomiskt bistånd och behov av stöd för att nå egen försörjning

 • Träffa klienter vid både planerade och spontana besök och hembesök

 • Möta människor i socialt utsatta situationer

Vi har ett omväxlande arbete i en föränderlig miljö där den ena dagen inte är den andra lik. Till vår hjälp har vi avstämningar och strukturerade ärendedragningar samt en hög tillgänglighet hos chefer och kollegor. Tillsammans skapar vi en utvecklande arbetsmiljö där vi lägger stor vikt vid att fånga upp medarbetarnas kompetens och idéer.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd.

Som person är du strukturerad, trygg och samarbetsorienterad med god kommunikativ förmåga. Du arbetar med klienten i fokus. Du har lätt att samarbeta såväl internt som externt. Vidare behöver du vara analytisk och kunna ta initiativ. Du har lätt för att se samband i komplex information. Du är flexibel och är inte rädd för att fatta beslut. Du organiserar ditt arbete väl samt ser till att slutföra det som påbörjats inom uppsatta deadlines.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Socialsekreterare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

530835

Sista ansökningsdag

2022-08-28

Kontakt

Sven Svensson,08-59097236

Senast uppdaterad: 6 april 2021