Bygglovshandläggare/inspektör till bygglovslovsenheten i Upplands Väsby

Jobbannons bild

Har du ett stort genuint intresse för samhällsbyggnad och har en förmåga att göra juridiska och estetiska bedömningar? Har du dessutom teknisk kompetens inom byggnation? Vill du vara med och förtäta och utveckla Upplands Väsby kommun? Då har du nu chansen att arbeta hos oss på bygglovsenheten då vi nu behöver förstärka teamet med bygglovshandläggare/byggnadsinspektörer.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats där vi lägger stor vikt vid ledarskap och medarbetarskap. Detta för att vi tillsammans, chefer och medarbetare, ska skapa en god arbetsplatskultur.
Bärande principer för vår arbetsplatskultur inom Väsby kommun är att:
- Vi tar ansvar och samarbetar för att skapa värde för dem som bor och verkar i Väsby.
- Vi är tydliga kring våra uppdrag.
- Vi har tillit och förtroende för varandras roller och perspektiv.

Det innebär att vi lägger stor vikt vid ett tillitsbaserat ledarskap där medarbetarna får ta ett stort eget ansvar vid ärendehandläggning och vid i utveckling av verksamheten.

En stor utmaning för bygglovenheten framöver är att utveckla våra tjänster så att vi kan korta ner den totala tiden för den sökande i ett bygglovsärende. Där tänker vi särskilt på utveckling av tjänster inför en bygglovsansökan.

Om oss

Bygglovsenheten är den del av bygg- och miljökontoret som svarar för hantering av bygglov och tillsyn enligt PBL. Vi arbetar alltid med fokus på den övergripande samhällsutvecklingen med strävan efter att ha en effektiv och kundorienterad handläggningsprocess.

Vi är ett engagerat team som diskuterar och delar kunskaper och erfarenheter med varandra. Detta för att gemensamt bidra till en hög kvalitet med en rättssäker och enhetlig tillämpning av PBL.

Om tjänsten

Beroende på din kompetens och erfarenhet kommer du att handlägga ärenden i hela eller delar av bygglovsprocessen, som omfattar:
- Granska och bevilja bygglov
- Hålla tekniskt samråd
- Göra arbetsplatsbesök
- Hålla slutsamråd
- Utfärda start- och slutbesked

Det finns även möjlighet för dig att arbete inom vår tillsynsverksamhet.

I ditt arbete ingår även att lämna råd och upplysningar i byggfrågor. Det är en viktig uppgift som innebär att du arbetar utåtriktat och har mycket kontakt med byggherrar.
Arbetet bedrivs självständigt med stort eget ansvar och i samverkan med dina kollegor.

Vi arbetar med ständiga förbättringar. Det innebär att du tillsammans med kollegor utvecklar och förbättra rutiner och processer som rör arbetet, både internt och mot våra medborgare. För att hålla en hög kvalitet i arbetet är omvärldsbevakning, kompetensutveckling och deltagande i projekt självklara delar.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:
- Relevant högskoleutbildning, såsom byggnadsingenjör, civilingenjör, arkitekt eller annan
utbildningsbakgrund inom husbyggnadsteknik eller samhällsbyggnad.
- Tidigare erfarenhet av bygglovsprövning.
- Goda kunskaper i relevanta regelverk som PBL, PBF och BBR.
- Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.
- B-körkort.

Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet från ärendehanteringssystemet Bygg-R.

Som person är du relationsskapande genom att du bland annat är transparant och lyhörd i din kommunikation. Vi tror dessutom att du som oss värderar samarbetet inom gruppen och att du har ett lösningsfokus i din ärendehandläggning. Detta för att skapa mervärde för enskilda och företag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Bygglovshandläggare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Snarast

Löneform

Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar

3

Referensnummer

532121

Sista ansökningsdag

2022-08-28

Kontakt

Kennet Fredriksson,0859097704

Senast uppdaterad: 6 april 2021