Kvalificerad kontaktperson till behandlingsteamet i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Känner du igen dig i beskrivningen som en strukturerad och kreativ person? Är du dessutom mån om att skapa värdefulla relationer och värnar om gott samarbete? Vi söker nu en kvalificerad kontaktperson till Väsby behandlingsteam i Upplands Väsby kommun. Läs mer om vårt jobberbjudande nedan!

Vi erbjuder dig

Hos oss på Väsby behandlingsteam får du friskvårdsbidrag och en flexibel arbetstid utifrån ett utmanande och viktigt uppdrag. Vi erbjuder dig en bra introduktion till kommunens arbete.

Om oss

Vi på Väsby behandlingsteam är en del av enheten förebyggande och behandling som i sin tur är en del av kommunens individ- och familjeomsorg (IFO). Under IFO ingår Väsby ungdomsmottagning, fältverksamheten, familj- och skolservice, öppna förskolan/familjecentralen och föräldraskapsstöd.

Väsby behandlingsteam består av nio familjebehandlare, en familjepedagog, tre kvalificerade kontaktpersoner och en behandlare för våldsutsatta. Det gemensamma synsättet inom Väsby behandlingsteam är baserad på en systemteoretisk grund. Gemensamt har vi arbetsplatsträffar (APT) och metodtider.

Vi är en enhet som samverkar mycket utifrån våra målgrupper. Arbetslusten är hög och verksamheterna drivs av en ständig strävan framåt. Vi arbetar med kommunens värdegrund: brukarmedverkan, delaktighet, tillit och likabehandling, med brukarnas bästa i fokus. Det är mycket som pågår!

Om tjänsten

Kvalificerad kontaktperson innebär ett individuellt anpassat stöd för barn och ungdomar i form av nära och personlig vägledning på den unges olika arenor. Rollen fokuserar på ungdomens och omgivningens styrkor och resurser för att fungera som ett stöd på hemmaplan, men vid behov även under placering samt efter hemflytt. Det övergripande syftet med insatsen är att stödja och stärka ungdomen för att främja en prosocial utveckling.

Arbetet med ungdomarna och deras familjer kan innebära ett tätt samarbete mellan kvalificerad kontaktperson och familjebehandlare. Nätverksmöten, möten kring samordnad individuell plan (SIP) och andra samarbetsformer är en vanlig del i arbetet.

Det sker en ständig utveckling i metoder och arbetssätt, vilket innebär att kontinuerlig vidareutbildning och extern handledning ses som en självklarhet. 

Är du den vi söker:

Vi söker dig som har:

  • En socionomutbildning, alternativt en högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig

  • Erfarenhet av att arbeta med ungdomar

Det är meriterande om du har:

  • En vidareutbildning i MI, kriminalitetsprogrammet ”Ett nytt vägval” och återfallsprevention

  • B-körkort

Vi vill att du är en öppen och social person som har lätt för att skapa kontakt och relation till andra människor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Familjebehandlare/Familjepedagog Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

533848

Sista ansökningsdag

2022-09-09

Kontakt

Kicki Hofling,0859097290

Senast uppdaterad: 6 april 2021