Lokalstrateg till Lokalförsörjningsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du vara med och påverka framtidens lokaler och anläggningar i vår lokalförsörjningsenhet? Upplands Väsby kommun befinner sig i en stark utvecklingsfas med hög inflyttning och stor bostadsbyggnation. Den snabba tillväxten ställer stora krav på att våra verksamhetslokaler ska följa med i samma utvecklingstakt. Här får du som lokalstrateg en viktig roll, där du arbetar nära våra verksamheter inom kultur- och fritidsområdet samt social- och omsorgsområdet.

Vi erbjuder dig

Här får du en central roll i den nystartade enheten som leder kommunens övergripande lokalförsörjningsarbete med flera på stora projekt på gång.

”Det här är en möjlighet att få vara med och skapa och utveckla! Man utvecklar sin roll såväl som att man får påverka hur vi som enhet samarbetar på bästa sätt inom kommunen för att skapa goda förutsättningar inom området. Tillsammans kommer vi att kunna göra stor skillnad!” Det här berättar Björn Sundberg, Lokalförsörjningschef - och kanske din blivande chef.

Vi sitter i moderna, aktivitetsbaserade lokaler nära pendeltåg och andra kommunikationer. Som nyanställd erbjuds du alltid en individuell introduktion och en flexibel planering av arbetstid.

Om oss

Lokalförsörjningsenheten samarbetar med och stödjer kontorens lokalsamordnare i lokal- och hyresgästfrågor. Enheten samordnar och ansvarar för samtliga kommunala verksamheters lokalbehov samt är beställare gentemot kontoret för samhällsbyggnad.

Om tjänsten

En viktig del av arbetet blir att tillsammans med dina två medarbetare på enheten ytterligare vässa den strategiska lokalförsörjningen och säkerställa en kostnadseffektiv och ändamålsenlig försörjning och nyttjande av kommunens verksamhetslokaler. I de tidiga skedena av lokalplaneringen ansvarar du för framtagande av behovsanalys, förstudie och förprojektering samt för att ta fram beslutsunderlag till förtroendevalda avseende verksamhetslokaler. Som lokalstrateg har du ett omväxlande och stimulerande arbete där dina arbetsuppgifter därmed främst innebär att:

  • Ta fram en årlig behovsanalys för lokaler för kontoren

  • Vägleda våra kontor i såväl strategiska som operativa fastighets- och lokalrelaterade frågor

  • Ansvar för framtagande av utredningar inför hyresgästanpassningar, lokalbeställningar och    förstudier på uppdrag av kontoren

  • Driva utvecklingsarbeten, exempelvis funktionsprogram

  • Samverka med olika aktörer både internt och externt

  • Arbete med att se till att vår policy och strategi efterlevs

  • Omvärldsbevakning av verksamhetsområdet

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • Har akademisk utbildning/eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning mot ekonomi, fastighet eller förvaltning

  • Har tidigare erfarenhet från att arbeta med lokalfrågor

  • Talar och skriver flytande svenska

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från att arbeta med lokalfrågor i offentlig sektor.

Som person trivs du med att samarbeta med andra och är öppen och prestigelös i mötet med andra människor. Du står stabil i din kompetens och kan pedagogiskt driva utvecklingsfrågor framåt. Du lyfter blicken och kan kombinera det operativa arbetet med det strategiska perspektivet. Struktur samt ordning och reda är en självklarhet för dig, du missar inte deadlines och ser till att nå dina mål. För att lyckas i rollen behöver du även var lösningsorienterad och ha förmågan att arbeta problemlösande tillsammans med andra personer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Fastighetsekonom Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

535164

Sista ansökningsdag

2022-09-30

Kontakt

Björn Sundberg,0859097990

Senast uppdaterad: 6 april 2021