Miljöplanerare till Strategisk planering i Upplands Väsby Kommun

Jobbannons bild

Upplands Väsby befinner sig i ett starkt expansivt skede. På kontoret drivs för närvarande flera större projekt. Miljöfrågorna är av stor strategisk betydelse för Upplands Väsbys utveckling. Nu söker vi dig som vill vara med i detta expansiva skede och få möjlighet att bidra med din expertis inom området.

Har du ett stort intresse för att arbeta med hållbar stadsutveckling och för miljöfrågor i stadsplanering? Då är tjänsten som miljöplanerare i Upplands Väsby Kommun något för dig!

Vi erbjuder dig

Hos oss kommer du till en strategisk enhet som präglas av samarbete utan prestige och med högt i tak. Du får arbeta med stora utvecklingsprojekt när det gäller miljöprojekt och stadsutveckling, tillsammans med många olika professioner i vår expansiva kommun. 

Om oss

Som miljöplanerare tillhör du enheten för Strategisk planering som är en del av avdelningen samhällsplanering och exploatering (Splex) som ingår i kommunens kontor för samhällsbyggnad. Splex består även av enheterna mark- och exploatering och detaljplanering och arkitektur. Totalt på enheten arbetar cirka 30 medarbetare. Enheten består också av översiktsplanerare, trafikplanerare och kulturmiljöansvarig.

Om tjänsten

Vi söker två miljöplanerare. Som miljöplanerare deltar du i att utveckla Upplands Väsby som stad med fokus på långsiktighet. Här arbetar vi med att driva miljöplaneringen genom både egna projekt samt som projektdeltagande.

Tjänsterna handlar om att driva miljöplanering inom bland annat de landbaserade naturfrågorna. Det handlar om att ta fram planeringsunderlag men också att driva egna projekt kring naturmiljö. Som miljöplanerare med inriktning mot natur så deltar du i kommunens fysiska planering, översiktsplanering, detaljplanering och liknande projekt. Du driver egna projekt som projektledare gällande miljö och deltar i andra projekt som sakkunnig. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Kandidatexamen i biologi, ekologi eller motsvarande

  • God förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Masterexamen i biologi, ekologi eller motsvarande

  • Arbetslivserfarenhet som miljöplanerare

  • Erfarenhet av kommunal verksamhet

  • Erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation

  • Erfarenhet av att ha arbetat som miljöplanerare i fysiskplanering

Som person är du strukturerad och resultatorienterad. Du organiserar och planerar ditt arbete väl och arbetar ambitiöst för att nå såväl uppsatta mål som goda resultat. Vidare är du relationsskapande och samarbetsorienterad vilket för oss innebär att trivas med samarbeta många olika kompetenser, vilket vi ser som en förutsättning för att lyckas i rollen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Miljöhandläggare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

2

Referensnummer

538016

Sista ansökningsdag

2022-09-25

Kontakt

Rickard Grönborg,0859097653

Senast uppdaterad: 6 april 2021