Trafikingenjör till Gata/Park-enheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du vara med och arbeta med trafikmiljön i Upplands Väsby kommun? Då har du nu chansen att bli en del av vårt glada och kompetenta gäng på gata/park! Är du en positiv och samarbetsorienterad person? Läs då mer om vad vi kan erbjuda dig, om oss på gata/park-enheten och om tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett intressant arbete där du tillsammans med gata/park och kontoret för samhällsbyggnad medverkar till att skapa en funktionell, tillgänglig och trygg trafikmiljö i vår vackra kommun och samtidigt bidra till samhällsnyttan.

Om oss

Trafikingenjören är placerad på avdelning gata/park som i sin tur är en del av kontoret för samhällsbyggnad i Upplands Väsby kommun. Avdelningen består av cirka 35 medarbetare som arbetar med olika typer av frågor som berör våran utemiljö i kommunen. Till avdelningen hör också idrotts- och fritidsdriften samt kommunens bilpool.

Om tjänsten

Du är huvudansvarig för bullerfrågor, marktillstånd inom Gata/Parks område och parkeringsrelaterade frågor. Andra viktiga arbetsuppgifter är:

 • Ärendehandläggning som till exempel att uppföra lokala trafikföreskrifter

 • Genomförande och planering av mindre trafikutredningar

 • Planering av åtgärder inom trafiksäkerhet och trafikreglering

 • Planering, styrning och handläggning av parkeringsfrågor inklusive PRH-tillstånd

 • Deltagande i infrastrukturprojekt

 • Presentatör vid politiska sammanträden

 • Löpande kontakt med medborgare, externa entreprenörer och intern personal

 • Besvara interna och externa remisser

Tjänsten rapporterar till chefen för gata/park och är fysiskt placerad på Anton Tamms väg 1 - ett stenkast från centralstationen i Upplands Väsby.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Eftergymnasial utbildning med inriktning inom trafikområdet eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet, som vi sammantaget bedömer som likvärdig.

 • Flerårig erfarenhet av arbete med frågor som exempelvis myndighetsutövning, trafik- och parkeringslagstiftning, trafikplanering eller att du har arbetat som trafikingenjör

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att utfärda trafikföreskrifter

 • Arbeta med bullerfrågor 

 • Arbetat i en politiskt styrd organisation och är van att presentera vid politiska sammanträden

För att lyckas i din roll har du förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både internt och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner. Vidare har du förmågan att tillämpa specialiserad och detaljerad expertkunskap samt förmågan att förmedla denna till andra på ett pedagogiskt sätt. Du visar förståelse för och drar nytta av organisationens olika expertområden.

Förmåga att planera och organisera ditt arbete är en förutsättning. Du har lätt för att sätta upp mål samt följa upp och avsluta aktiviteter. Tjänsten innebär både eget arbete och samarbete med kollegor. Vi har en trafikgrupp där frågor kan hanteras och lösas gemensamt.

Som person är du glad och positiv! Genom att arbeta på ett strukturerat sätt löser du tillsammans med dina kollegor de utmaningar som kommer. Då vi ofta arbetar i grupp är det viktigt att du är duktig på att samarbeta.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Trafikingenjör Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

538671

Sista ansökningsdag

2022-09-25

Kontakt

Micaela Tiestö,0859097631

Senast uppdaterad: 6 april 2021