Biblioteksassistent till Biblioteket i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vi söker en biblioteksassistent till biblioteket i Upplands Väsby kommun som kan bemanna biblioteket vid behov. Är du en trygg och hänsynstagande person? Har du dessutom förmågan att se lösningar istället för hinder? Sök då tjänsten som biblioteksassistent hos oss! 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en tjänst med varierande arbetsuppgifter i ett trevligt och dynamiskt arbetsklimat.

Om oss

Upplands Väsby bibliotek intar en självklar plats i kommunens kulturliv. Biblioteket är inrymt i aktivitetshuset Messingen och centralt beläget vid Upplands Väsby station med goda pendelförbindelser till Stockholm och Uppsala. I samma byggnad finns kulturskola, scen, två gymnasieskolor, konferenslokaler, sporthall, lunchrestaurang och ett café.

Om tjänsten

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är bemanning av bibliotekets informationsdiskar, både på barn- och vuxenavdelningen. Du kommer att få hjälpa till med många olika typer av frågor och träffa personer i alla åldrar.

Du kommer att bemanna biblioteket vid behov, till exempel när ordinarie personal är sjuk eller semesterledig. Framför allt under vardagar men arbete på helg kan också förekomma.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som studerar biblioteks- och informationsvetenskap eller har erfarenhet av att jobba på bibliotek.

Som person är du stabil och trygg som visar sig i kommunikationen med andra människor. För att lyckas i rollen bör du även vara lösningsfokuserad. En förutsättning för att trivas i rollen är att du har ett genuint intresse av att möta människor samt en god serviceförmåga vilket yttrar sig i trevligt bemötande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Bibliotekarie Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

Tim/v

Tillträde

2022-09-12 eller enligt överenskommelse

Löneform

Timlön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

538802

Sista ansökningsdag

2022-09-25

Kontakt

Catharina Ek,0859097031

Senast uppdaterad: 6 april 2021