Enhetschef för staben inom kontoret för samhällsbyggnad i Upplands Väsby

Jobbannons bild

Vill du i rollen som chef vara med och verka för helheten inom ett av Upplands Väsbys största kontor? Tror du likt oss på att lära oss av varandra och av andra för att på så vis kunna utvecklas och ge bästa möjliga service? Då kan du vara den vi söker som enhetschef för staben inom kontoret för samhällsbyggnad hos oss i Upplands Väsby kommun!

Vi erbjuder dig

 • Här får du möjlighet till att ingå i en mindre ledningsgrupp, där du leder arbetet för en enhet som genom sitt arbete stödjer övriga verksamheter inom kontoret.

 • Hos oss har du möjlighet att arbeta på distans ett antal dagar i veckan. Den fysiska arbetsplatsen ligger med närhet till pendeltåg- och busstationen i kommunen.

 • Som chef i Upplands Väsby kommun erbjuder vi dig regelbundet interna utbildningar inom bland annat arbetsmiljö. Vi erbjuder kompetensutveckling vid behov. Fyra gånger per år hålls Ledarforum för kommunens alla chefer.

Om oss

Staben är en del av kontoret för samhällsbyggnad. Övriga verksamheter som ingår i kontoret är; tekniska avdelningen, avdelningen samhällsplanering och exploatering samt fastighetsenheten. Totalt finns cirka 120 anställda inom kontoret samt ett antal externa konsulter.

Staben är en enhet vars uppdrag är att utgöra stöd till kontorsledningsgruppen gällande administration samt vara expertis beträffande GDPR, entreprenadjuridik och PBL-frågor. Enheten ansvarar även för brandskydd och lokala krisledningssamordningen inom kontoret.

I dagsläget består enheten totalt av enhetschef och fyra medarbetare - verksamhetscontroller, administratör, utvecklingsledare och koordinator samt under hösten även en juridisk expert inom entreprenadrätt och PBL. Tanken är även att på sikt utöka enheten med ett ytterligare andra kompetenser.

Om tjänsten

Som enhetschef har du ansvar för enheten och dess medarbetare samt har en samordnande roll för att kontorschefen och kontorets ledningsgrupp ges det stöd som behövs.

Det innebär bland annat följande ansvar:

 • Planera och samordna introduktion för nyanställda inom kontoret

 • Tillsammans med HR tillser att kontorets kompetensförsörjningsplan är aktuell

 • Leda och utveckla projekt som arbetsform samt samordnar vissa utvecklingsprojekt

 • Leda och samordna alla verksamheter så att kommunens styr- och ledningssystem följs

 • Leda och samordna kontorets arbetsgrupp för digitalt arbetssätt utvecklas med fokus på väsbybornas, besökarnas och företagarnas perspektiv

 • Samordna och utveckla utskottens mål och verksamhetsresultat

 • Vara ordförande i kontorets krisledning vid kontorsövergripande händelser 

Du ingår i kontorets ledningsgrupp tillsammans med kontorschef, fastighetschef, chef för den tekniska avdelningen samt chefen för avdelningen samhällsplanering och exploatering. I rollen ingår att stödja och planera kontorets utveckling tillsammans med kontorets ledningsgrupp och andra chefer.

Rapportering av uppdrag sker till chefen för kontoret för samhällsbyggnad samt till berörda politiska utskott och facknämnder.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning

 • Erfarenhet av att som chef ha lett verksamhet som ger stöd till andra chefer

 • Erfarenhet av arbete i offentlig sektor

 • Erfarenhet av och kunskaper gällande upphandling enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU)
 • Goda kunskaper i svenska

Det är meriterande med erfarenhet av projektledning/projektstyrning.

Som person är du samarbetsorienterad och analytisk. Du har lätt för att arbeta tillsammans med andra och löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna. Vidare behöver du vara stabil med förmågan att hantera stress på ett konstruktivt sätt. Vi tror också på att du behöver vara hänsynstagande för att passa i rollen, det genom att du är lyhörd för andras perspektiv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Enhetschef, offentlig förvaltning Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

539087

Sista ansökningsdag

2022-10-16

Kontakt

Åsa Engwall,0859097006

Senast uppdaterad: 6 april 2021